Bolu İftarı
28 ŞUBAT MAHPUSLARI SERBEST BIRAKILSIN!

Üzerinden 21 yıl geçmiş olmasına rağmen yaraları kapatılmamış olan 28 Şubat Darbesi, brifingli/siyasi yargı kararlarıyla cezaevlerinde tutulan 600’e yakın Müslüman siyasi mahpusu ve bunların ailelerini mağdur etmeye devam ediyor.

Beraat etmesi gerekirken aynı torba dosyaya dahil edildikleri için müebbet hapis cezası verilen; en ağır yorumla bile adli nitelikli süreli hapis cezası alması gerekirken siyasi nitelikli müebbet hapis cezası verilen; delil niteliği tartışmalı olup ABD’de deşifre edilmiş dijital kayıtlarla cezalandırılan; avukatsız, işkenceli ve her türlü aşağılık yöntemle onur kırmaya dönük sorgulamalarda imzalatılan sahte ifade tutanaklarına dayanılarak gençlikleri ellerinden alınan; toplumsal zemin oluşturmak adına ev ya da işyerlerine yerleştirilen sahte delillere dayanarak aşağılık iftiralarla suçluymuş gibi medyanın önüne atılan 28 Şubat Mahpusları, Darbenin mağdurları olarak halen cezaevlerinde tutuluyorlar.

Af talebinde bulunmayan, vakur ve onurlu bir duruşla haklarını arayan, darbeciler yargılanırken darbe hukukunun kararlarıyla içeride tutulan bu insanların ve bu insanların ailelerinin hak talebinin gereğini yerine getirmek açıktır ki başta Yargı, Hükümet ve TBMM olmak üzere herkes üzerine düşen önemli bir görevdir.

Bu görev ertelenemez, bu görev ihmal edilemez.

MAZLUMDER olarak 28 Şubat Yargı Kararlarının İptal edilmesi talebiyle Türkiye genelinde diğer şubelerimizle birlikte eşzamanlı olarak geçekleştirdiğimiz eylem ve açıklamalarla üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede soruna duyarlı bütün sivil toplum örgütlerinden, basın yayın organlarından ve diğer kişi ve kurumlardan söz konusu çalışmalara katkı sağlamalarını beklediğimizi ifade ediyoruz.

Her Çarşamba olduğu gibi bugün de,

-28 Şubat Siyasi Yargı Kararları İptal Edilsin!

-28 Şubat Mahpusları Derhal Serbest Bırakılsın!

talebimizi yineliyoruz.

Ali DALAZ

MAZLUMDER Yönetim Kurulu Üyesi

Basın Toplantısna katılan Yılmaz Çelik’in Annesi Nergiz Çelik ise şöyle konuştu:

“Benim oğlum suçsuz bir şekilde cezaevinde yatmaktadır, bir mektup yazdı diye oğluma 15 yıl ceza verdiler.. Oğluma ceza veren yargıçlar şu anda FETÖ’den dolayı cezaevindeler. Oğlumun serbest bırakılmasını talep ediyorum. Bu Hukuksuzluk son bulsun, adil bir şekilde yeniden yargılansın.”

Basın Toplantısının diğer konuğu ise 1999 yılında Kumpas sonucu Cezaevine giren ve Müebbet ceza alan, hala cezaevinde bulunan Rüştü Aytufan’ın oğlu Hüseyin Aytufan idi. Hüseyin Aytufan şöyle konuştu:

Babam hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı. Hala cezaevinde bulunuyor. Bizler ailece mağdur olduk. İsnad edilen suçlar tamamen hayal mahsulü ve uydurma. Zorla işkence altında kabul ettirdiler babama, ağır işkencelerden geçti. Benim bir de kardeşim var; babam cezaevine girdiğinde 2 yaşında idi. Cumhurbaşkanımıza ve Hükümete sesleniyoruz; bu zulme bir son verin! Hukuk önünde yeniden adil bir şekide yargılansın babamız, görülecek ki suçsuzdur, masumdur.”

21.01.2018 Ankara

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2018-01-31