28 ŞUBAT NE ZAMAN SON BULACAK! ORADA KİMSE VAR MI!

MAZLUMDER Ankara Şubesi, 28 Şubat sürecinde ve öncesinde brifingli yargının vermiş olduğu kararlar neticesinde 18 ila 25 yıldır cezaevinde yatmakta olan ve hakları ihlal edilen mahpuslar adına “28 Şubat Mahpuslarına Özgürlük” başlığıyla bir basın toplantısı düzenledi.

İslâmi kimliklerinden dolayı, hâlâ cezaevinde bulunan mahkûmların ailelerinin de konuşmacı olarak katıldığı basın toplantısında bu mahkûmların yeniden adil bir şekilde yargılanabilmesi talebi dillendirildi. STK’ların da destek verdiği basın toplantısı MAZLUMDER Ankara Şubesi’nde yapıldı.

MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı Abdurrahman ÜNLÜ’nün kısa giriş konuşması ile başlayan basın açıklamasında, mağduriyetleri dile getirecek olan 28 Şubat sürecinin mağdurlarının yakınları da söz aldı.

Söz alan mağdur yakınları:

Sivas Davası sanıklarından Cafer Tayyar SOYKÖK’ün oğlu Feyzullah SOYKÖK,
Hizb-ut Tahrir davasından 15 yıllık hapis cezasına mahkûm edilen Yılmaz ÇELİK’in oğlu Sefa ÇELİK,
Hizb-ut Tahrir üyelerinin ailelerini temsilen Müzeyyen SEVİNÇ,
İBDA-C davasından 8 senelik hapis cezasının ardından “az yattığı” gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde tekrar tutuklanıp cezaevine gönderilen Sebahattin ARSLAN’ın annesi Kıymet ARSLAN.

MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı Abdurrahman ÜNLÜ’nün okudğu basın açıklaması:

28 ŞUBAT NE ZAMAN SON BULACAK!

ORADA KİMSE VAR MI!

Yedinci haftasında, şubelerimizle ve bu talebimize destek veren bütün kişi ve kurumlarla “28 Şubat Mahpusları Serbest Bırakılsın!” demeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta başta Bolu Cezaevi olmak üzere Diyarbakır, Batman ve Sivas Cezaevlerinin önünden hemen her çevreden geniş bir katılımla dillendirdiğimiz bu talep maalesef bugüne kadar somut bir çözüm iradesi ile karşılık bulmadı.

Tek bir kanun maddesi ile çözülebilecek bir meselenin akıl ve vicdan sınırlarını zorlayacak derecede ihmal edilmesi, çelişki üstine çelişki üreten yargının günahlarının görmezden gelinmesi, hayatı çalınan insanların ve ailelerin yaşadıklarına yönelik umursamazlık bu kadar açıkken artık bu konuda ne diyeceğimizi bilemez durumdayız.

28 Şubata darbe, yargılamalara brifingli yargılamalar dedikten sonra bu yargılamalar neticesinde verilen siyasi kararlara meşru kararlar muamelesi yapmak çelişkiden öte bir anlam ifade etmemektedir. Açıktır ki infazlar tamamlandıktan sonra gelecek bir yeniden yargılama düzenlemesinin ya da iade-i itibarın 30 yılını cezaevlerinde geçiren insanlar açısından hiçbir şey ifade etmeyecektir. Çocukları babasız, anneleri evlatsız bırakan bu sorunun hemen şimdi çözülmesi gerekmektedir.

MAZLUMDER olarak bıkmadan usanmadan,

-28 Şubat Siyasi Yargı Kararları İptal Edilsin!

-28 Şubat Mahpusları Derhal Serbest Bırakılsın!

talebimizi tekrar ediyoruz.

MAZLUMDER