Bolu İftarı
28 Şubat Siyasi Yargı Kararları" iptal edilsin, Herkes için "ADİL YARGILANMA" istiyoruz!

28 Şubat Davasının görüldüğü Ankara adliyesi önünde yaptığımız basın açıklaması:

28 Şubat Siyasi Yargı Kararları" iptal edilsin,

Herkes için "ADİL YARGILANMA" istiyoruz!

Bugün burada, Ankara Adliyesi'nde görülen 28 Şubat Davası'nın karar duruşmasını takip etmek ve 28 Şubat vesayeti altındaki yargı tarafından verilmiş siyasi kararların iptal edilmesi yönündeki talebimizi yinelemek için toplanmış bulunmaktayız.

Toplumsal hayatta ve insan haklarında kapatılması güç bir yara açan 28 Şubat postmodern darbesi, aradan geçen 21 yıla rağmen halen etkisini sürdürmektedir.

Aktörlerinin, 1000 yıl etkisi olacağını iddia ettiği bu darbeyle, şimdiye kadar ciddi bir hesaplaşmaya gidilmediği gibi, yaşanılan mağduriyetler büyümeye devam etmektedir.

28 Şubat denince akla gelen; İmam Hatip'lere uygulanan katsayı, ikna odaları, başörtüsü yasağı gibi insanlık ayıbı uygulamalar kaldırılmış olsa da, bu darbenin aktörleri olan "derin" ve "paralel" odakların işlediği hukuk katliamlarıyla ne yazık ki bir yüzleşmeye gidilmemiştir.

Bu odaklar, gerek 28 Şubat öncesinde, gerekse sonrasında İslami camiadan binlerce kişiyi hukuksuz bir şekilde gözaltına almış ve bu insanları işkencelerden geçirerek, Devlet Güvenlik Mahkeme'lerinde ve Özel Yetkili Mahkemeler'de yine hukuksuz bir şekilde cezalandırmıştır.

Çok sayıda insan çeşitli komplolarla; Sivas Davası, İslami Hareket Davası, MGV Davası, Jak Kamhi Davası, Umut Davası, Hizb-ut Tahrir, İBDA-C ve Hizbullah davası gibi davaların içerisine doluşturulup düzmece senaryo ve ifadelerle zorla imza attırılarak mahkum edildiler. Bu insanlar hala cezaevlerinde tutulmaktalar. Bu davaları yürütmüş birçok hakim ve savcı 15 Temmuz sonrası ihraç edilmiş olsa da, sebep oldukları mağduriyetin giderilmesi adına maalesef ciddi bir adım atılmamıştır.

Gelinen noktada; çok sayıda insanın kendisine operasyon yapan, işkence eden, haksız cezalar veren; polis, savcı ve hakimlerle aynı cezaevlerinde yatması gibi bir garabete şahitlik etmekteyiz. Üstelik, mağdurlara işkence altında düzmece ifadelerin imzalatıldığı, belgelerle ortaya çıkmasına rağmen kumpasa uğramış bu kişilerin "Yeniden Yargılanma" talepleri görmezden gelinmektedir.

Bizler Mazlumder olarak, haksız yere cezaevlerinde bulunan çok sayıda insanın unutulmaması ve geç de olsa mağduriyetlerinin giderilmesi adına; "28 Şubat Siyasi Yargı Kararları" iptal edilsin diyor ve herkes için "ADİL YARGILANMA" talebimizi bir kez daha hatırlatıyoruz.

Unutulmamalıdır ki; 28 Şubat'ın ve 15 Temmuz'un failleri olan "derin çeteler" ve "paralel odaklar"la gerçek anlamda bir hesaplaşmaya gidilecekse, sebep oldukları mağduriyetleri gidermekle işe başlanmalıdır.

Abdurrahman ÜNLÜ
MAZLUMDER