“28 ŞUBAT” YETER ARTIK!

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) “28 Şubat Yeter Artık” “Bu Şubat Son 28 Şubat Olsun” şeklinde başlattığı kampanya kamsamında Türkiye genelinde basın toplantıları ve Açıklamalar yaparak kamoyu oluşturmaya çalışıyor.

Kampanyalar kapsamında 28 Şubat mağdurları MAZLUMDER Ankara Şubesi’nde bir araya geldiler.

MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı Abdurrahman ÜNLÜ bir basın açıklaması yapark Cezaevlerinde Şubat davalarıyla ilgili olarak yatan kişilerin, kendilerini hapse atan ; polis hakim ve savcılarla berraber yattıklarını ifade ederek: “Bu mağduriyet son bulsun” dedi.

Ünlü , yaptığı açıklamada ; Hemen her çevreden “28 Şubat Siyasi Yargı Kararları İptal Edilsin!” talebinin en yüksek sesle dillendirildiği bu günlerde, 28 Şubatçıların oluşturduğu siyasi ortamda brifing aldıktan sonra binlerce insana ağır cezalar yağdıran DGM’lerin kararlarıyla hapsedilen 28 Şubat mahpusları için yıllar, hükümetler, siyasi iktidarlar, güç odakları, yargı mensupları değişse de bir şey değişmediğini gördük.

28 Şubatçıların müebbet hapis talebiyle yargılandığı; insanların kendilerine ceza veren hakimlerle aynı cezaevlerinde tutulduğu; örgütçülerin başka kişileri örgütçü diyerek soruşturduğunun ve cezalandırdığının ortaya çıktığı bu günlerde “BU ZULME SON VERİLSİN!” demekten, “YETER ARTIK!” diye haykırmaktan başka bir yolumuz kalmamıştır.” dedi

MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı Abdurrahman ÜNLÜ; MAZLUMDER olarak; “28 Şubat Siyasi Yargı Kararlarının İptal Edilmesini, 28 Şubat tutsaklarının hiçbir bahane ya da erteleme olmaksızın serbest bırakılmasını, talep ettiklerinielirtti.

Bir çok STK’nın da destek verdiği toplantıda AKV Ankara Şube Başkanı Metin Mahitapoğlu, Gazeteci Yazar Tayyar Tercan, Umut Davası Sanıklarında Talip Özçelik, Hizbuttahrir Davasından mahkum olan Süleyman Uğurlu birer konuşma yaptılar.

Metin Mathitapoğlu :

“Bizim kuşak darbeler ile büyüdü. Darbelerin bir daha yaşanmaması için bilinçlenmeli ve daha çok çalışmalıyız “dedi

Talip Özçelik:

“Ben gzaltına alındığımda İstanbulda misafirlikte idim. Sabah namazı evi basan polisin elinde bir liste vardı. Anlaşılan o ki gözaltı listesinde beim ismim yoktu. Gözaltı için gelen polis telsizle amirine “listede olmayan bir isim var (...) Onu ne yapalım , O’nu da gözaltına alalımmı dedi ve gözaltına alındım.. ve 12,5 yıl ceza yedim, İsnad edilen suçlar için devletin adli kur “ um raporu yok diyor... bunlar işkence görmüş ve işkence altında ifade vermiştir diye raporu olmasına rağmen kabul edilmedi ve bizi mahkum ettiler... bizi mahkum eden kişiler şuan fetö’den cezaevinde” dedi

Tayyar Tercan:

10 yıl cezaevinde kaldım. 22 yıldır Şuan içeride yatan arkadaşlarımız var. .. Onları içeri atan kişilerle şuan aynı yerdeler ( ... ) Siyasi irade bu sorunu çözmeli ve bu mağduriyete son vermeli... Adil bir şekilde yargılanmalarını sağlamalıdır. Bu sorunun çözümü için, Meclis önünde ve cezaevleri önünde gerekirse kampanyalar başlatabiliriz”dedi

Süleyman Uğurlu:

“Hizbuttahrir davasından enson 30 ay içeride kaldım. Beni içeri atanlarla aynı yerde kaldım.. kumpasın ortasında kaldık... Hizbuttahrir davasından ilk hüküm giyen kişi Ercüment Özkan 5 yıl ... Bugün ceza yiyen bizler 15 yıl ceza yedik... Bunun adına ileri Demokrasi deniliyor..

Silah yok, Şiddet yok fakat bizi silahlı terör örgütü olarak kamuoyuna lanse edip, bizleri cezalandırdılar. (...) Adil bir şekilde yeniden yargılanmak istiyoruz.. Af istemiyoruz...” dedi.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2018-01-17
OHAL Raporu