ABD' nin Golon tepeleri ile ilgili açıklamaları Ortadoğu'da barışı daha da güçleştirmiştir.

ABD Başkanı Donald Trump’ın "Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini ABD'nin resmen tanıdığını" ilan eden Başkanlık kararı ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları insanlık vicdanını bir kez daha yaralamıştır.

Trump’ın bu tavrı, işgali sistematik hale getirmek ve  Filistin halkının yaşam ve mülkiyet haklarına tecavüz etmek demek olacaktır.

Gazze’de İsrail işgal güçleri tarafından Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen sistematik şekilde yapılan katliam ve insan hakları ihlallerinin hız kazandığı bir süreçte, ABD Başkanı Trump’ın Golan Tepeleri'nde “Siyonist İsrail’in Egemenliğini Tanıması " kabul edilemez bir tutumdur.

MAZLUMDER olarak, 1967 yılından beri işgal altında tutulan ve 1981'de uluslararası kararlara rağmen ilhak edilen Golan Tepeleri’ndeki bu tavrın, İsrail işgalini kalıcılaştırmaya ve yaygınlaştırmaya dönük açık bir girişim olarak kabul ediyor ve bu girişimi şiddetle kınıyoruz.

Bunca yıllık işgal sürecinde Arap, Çerkes ve Türkmen halklarını Golan’dan sürerek demografik yapıyı değiştiren işgal rejimi, kalmakta ısrar eden bölgenin asıl sakinlerine yönelik sosyal, siyasal, ekonomik ayrımcılık ve baskı politikalarını yürürlüğe koyarak  insan hakları ihlallerini rutinleştirmiştir. Bunun sonucu olarak, gündelik hayatı baskı ve zorluk altında sürdüren birçok halk kesiminin,  bölgedeki işgal güçlerinin askeri hareketliliğinden dolayı sürekli can güvenliği sorunu yaşayarak -tıpkı Gazze’deki gibi- emniyette olamayacaklarını ve bölge halkının ciddi tehditlerle karşı karşıya kalacağını belirtmek isteriz.

İsrail işgal rejimi, gasp ettiği toprakları boşaltmasını öngören BM Güvenlik Konseyi kararlarını tanımazlıktan gelmesine rağmen bugüne kadar herhangi bir uluslararası yaptırıma uğramamıştır. ABD desteğindeki İsrail işgal rejiminin, bölgedeki karışıklıkları kendileri için fırsata çevirmeye dönük bu eylemlerine karşı, başta İslam İşbirliği Teşkilatı üyeleri olmak üzere tüm bölge devletlerini, birlikte tavır geliştirmeye ve bu yayılmacı siyasete son vermeye yönelik ortaklaşa bir süreç başlatmaya davet ediyoruz.

MAZLUMDER olarak, öncelikle İsrail ile siyasi, askeri, ticari, diplomatik ve akademik her türlü ilişkinin kesilmesinin önemini bir kez daha hatırlatıyoruz.

MAZLUMDER ANKARA ŞUBESİ
FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2019-03-27