Darbeye Hayır!

Dün gece itibariyle, ordu mensuplarından oluşan ve bu girişimlerini 'yurtta sulh harekatı' olarak isimlendiren gayrı meşru bir oluşum, güç ve silah zoruyla meşru iradeyi devirmeye yönelik bir askeri darbe girişiminde bulunmuştur. Gece boyunca çatışmalar yaşanmış, toplu sivil gösterilerle bu girişime karşı çıkılmış, doğrudan sivillerin de hedef alınmasıyla can kayıpları ve yaralanmalar yaşanmıştır. Resmi organlardan yapılan son açıklamalara göre yaşanan bu olaylar esnasında 161 kişi hayatını kaybetmiş 1440 kişi yaralanmıştır.

Mazlumder Ankara Şubesi olarak hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyoruz. Böylesi zor zamanlarda toplum vicdanımızı kaybetmemenin ehemmiyetini hatırlatıyor ve Allah'tan bizleri güzel bir sabırla kuşatmasını diliyoruz.

Meşru bir iradeye karşı yapılan her türlü darbe girişimine "ama"sız karşı çıkıyor, seçilmişlerin atanmışlara karşı üstünlüğünü hatırlatarak bu tarz gayrı meşru eylemleri lanetliyoruz.

Öte yandan; her şeye rağmen, her kim ve ne tür bir eylem gerçekleştirmiş olursa olsun, insanların "insan" olmasından kaynaklanan adil yargılanma hakkının bulunduğunu toplum vicdanına hatırlatmayı da gerekli görüyor, medyanın, sokaklardaki kitlelerin; gözaltına alınan kişilere karşı adaleti elden bırakmadan muamelede bulunmasını ısrarla tavsiye ediyoruz. Aliya'nın "düşmanlarımıza gelince onlara adaletten başka borcumuz yok" düsturunu herkese hatırlatıyoruz.

Bu yaşananlar bir kez daha göstermiştir ki, Türkiye Cumhuriyeti sivil bir anayasaya ihtiyaç duymaktadır. Artık paylatif çözümler sonucu yamalı bohçaya dönüşmüş olan mevcut anayasa bu haldeyken, ülke çok daha vahim olaylara gebedir. Bu nedenle sivil anayasa çağrımızı da ısrarla yineliyoruz.

Ayrıca sokaklara çıkarak iradesini koruyan halkın, darbeye karşı gösterdiği bu direnişini selamlıyor, ülkede "normalleşme" haline dönülünceye dek sokaklarda kalmanın ehemmiyetini bir kez daha hatırlatıyoruz.

MAZLUMDER Ankara Şubesi

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2016-07-16
E-posta: ankaramazlumder[a]gmail.com | Telefon: 0312 435 77 95 | Faks: 0312 435 77 98

Ziyaretçi Sayımız : 2038865