Köklü Değişim ve İLKAV'a yönelik baskılar kabul edilemez

Geçtiğimiz hafta hilafetin kaldırılmasının yıl dönümü münasebetiyle 5 Mart tarihinde İstanbul'da düzenlenmek istenen “Dünya Hilafet’e Neden Muhtaç?” başlıklı konferans öncesi Köklü Değisim yazarlari Mahmut Kar ve Osman Yıldız gözaltına alınmış, konferansın yaptırılmaması ile başlayan olaylar silsilesi bu gözaltıları protesto eden yaklaşık 200 ila 300 arasında kişinin de eşleri ve çocuklarıyla beraber gözaltına alınmalarına kadar varmıştır.

Düşüncelerini bir konferansta ifade etme hakları elinden alınan ve şimdiye kadar herhangi bir şiddet eylemine karışmamış insanların gözaltına alınmasının kabul edilemez bir hukuksuzluk olduğunu yetkili mercilere hatırlatıyoruz.

Mahmut Kar ve Osman Yıldız, 8 günlük gözaltının ardından serbest bırakılmışken, dün 10 Mart tarihinde benzer bir olay İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı - İLKAV'da kılınan Cuma namazı sırasında yaşanmıştır. Yıllardır Cuma namazı eda edilen İLKAV mescidinde, aralarında sivil polislerin de olduğu belirtilen bazı kişiler hutbe okunurken olay çıkarmış ve provokasyon olduğu ayan beyan ortada olan bu olayın ardından Cuma namazı çıkışı hâtip Yalçın İçyer de dahil 3 kişi gözaltına alınarak TEM Şube Müdürlüğüne sevk edilmiştir.

MAZLUMDER Ankara Şubesi olarak, bu hukuksuz ve keyfi gözaltıları kınıyor, başta Köklü Değişim ve İLKAV camiaları olmak üzere herhangi bir şiddet olayına karışmadan düşüncelerini beyan eden İslami kesimlere yönelik baskılara son verilmesi ve gözaltında tutulan kişilerin serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz.

Köklü Değişim ve İLKAV camialarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Mazlumder Ankara Şubesi

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2017-03-11
E-posta: ankaramazlumder[a]gmail.com | Telefon: 0312 435 77 95 | Faks: 0312 435 77 98

Ziyaretçi Sayımız : 2038865