MAZLUMDER Ankara Şubesi Afganistanlı Sığınmacılara Destek İçin BMMYK Önündeydi

MAZLUMDER Ankara Şubesi farklı şehirlerden gelen Afganistanlı sığınmacıların Ankara’da yer alan Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği önünde gerçekleştirdikleri eyleme destek verdi. Eylemde, BMMYK’nın Afganistanlı sığınmacılara uyguladığı çifte standart ve oyalama politikaları protesto edildi.

Eylemde, basın açıklamasını Seyyid Ahmet Musavi Farsça okurken, açıklamanın Türkçe’si de Farzad Şafahi tarafından okundu.

Açıklamada, Afganistanlı sığınmacılar tarafından geçen sene gerçekleştirilen 53 günlük eylem sonunda BMMYK tarafından sığınmacılara verdiği verilen sözlerin hiçbirinin yerine getirilmediğini ve bu sebeple yeniden bir araya gelme ihtiyacı hissedildiği vurgulandı.

Afganistanlı sığınmacıların başka uyruklara sahip sığınmacılarla eşit haklara sahip olmadıklarının dile getirildiği açıklamada “BMMYK'nın Türkiye’deki Afgan göçmen ve sığınmacılara yönelik izlediği politika dayanışmayı içermemekte, aksine hak ihlallerine sebep olmaktadır.” denildi.

Okunan basın açıklaması linktedir.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2015-04-14