Onurlu İnsanlık ve Adil Bir Dünya İçin Filistin e Özgürlük

14.05.2008/Ankara

Bundan 60 yıl önce bugün, bu saatte, işgalci İngilizler, Filistin topraklarını asıl sahiplerine değil, Siyonist İsrail'e bırakarak Müslüman dünyanın kalbine hançer soktu. Şüphesiz Siyonizm 60 yıldan daha fazla zamandır genç, yaşlı, çoluk çocuk, kadın erkek ayırt etmeden 'kanla beslenmeye' devam ediyor. İsrail'in 'devlet' olarak ilan edilmesi, bugüne kadar bölge halkına yönelik uygulamalarının 'terör' kapsamından çıkmasına yetmemiştir. İsrail, hala insan aklının almayacağı zulümlere gözünü kırpmadan imza atmaktadır. Öyle ki bu şeytani zulümleri anlatmak için kullanılan tüm kavramlar yetersiz kalmıştır.

Milyonlarca Filistinli, kendi topraklarından sürgün edilmiş, evleri yıkılmış, kundaktaki bebeklerine varıncaya kadar İsrail füzelerinin hedefi olmuş, seçtikleri milletvekilleri de dahil on binlercesi İsrail cezaevlerinde işkenceye görmüş ve dirençli liderleri suikastlarla şehit edilmiştir. Halen milyonlarca Filistinli, İsrail ablukası altında en insani ihtiyaçlarından mahrum bir şekilde yaşamına devam etmektedir. Bütün bunlara rağmen, sergiledikleri büyük direniş ve gösterdikleri cesaretle tüm insanlığı hayrete düşüren Filistin halkını ve onun büyük önderlerini saygıyla selamlıyoruz.

Siyonist İsrail, sadece bölgede değil, tüm Dünya'da terörü desteklemiş,

bundan medet ummuş, istikrarsızlığın, huzursuzluğun yayılması için hiçbir insani kural tanımadan lanetli uygulamalarına devam etmiştir. Ancak bütün bunlara rağmen İsrail'e yönelik herhangi bir uluslararası yaptırım uygulanamamıştır. Tam tersine başta ABD ve AB ülkeleri olmak üzere Türkiye ve Arap ülkeleri İsrail'in suçuna ortak olmuş, İsrail'i cesaretlendirmiştir. Bu çerçevede üst düzey tüm İsrail yetkilileri Türkiye'ye davet edilmiş TBMM'de konuşma yaptırılarak ayakta alkışlanmıştır. İsraille Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılan silah anlaşmalarından daha fazlası 6 yıllık AK Parti hükümeti döneminde imzalanmıştır. "Filistin'in tapusu bizde" diyen AK Partililerin, İsraille kurdukları bu dostane ilişkiler, soykırıma varan zulümlere Türkiye'nin ortak edilmesinden başka bir anlam taşımamaktadır. Bu dostane ilişkiler o kadar geliştirilmiştir ki; kendisi kapatılma tehdidiyle karşı karşıya olan AK Parti, hala bir takım arabuluculuklar yaparak İsrail'in işini kolaylaştırma peşindedir. Bizler AK Parti'nin İsrail politikasını şiddetle kınıyoruz.

İsrail, yapmış olduğu katliamlardan, zulümden, işgalden vazgeçmediği sürece iş birliği

yapmak şöyle dursun uluslararası toplum tarafından baskılara muhattap olmalıdır. Bugüne kadar İsrail'e karşı "pısırık" bir tutum izleyen İslam Konferansı Örgütü ve Arap Birliği etkin hale getirilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümeti de, Filistin topraklarının tamamı işgalden kurtuluncaya, Yahudiler siyonist ideolojiden vazgeçinceye kadar yapılan tüm askeri, diplomatik ve ekonomik anlaşmaları feshetmelidir. Yapılacak ilk iş İsrail Büyükelçiliği'nin kapatılmasıdır.

Müslüman halklar zulme karşı "pasif direnişten, aktif direnişe" geçmelidir. Özgür Filistin, onurlu insanlık ve adil bir dünya için akıl ve vicdan sahibi herkesi Siyonizmle, İsraille mücadeleye çağırıyorum.

Ümit MERT
MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı