Rahmet ayında yaşam hakkını hedef alan saldırıyı lanetliyoruz!

Rahmet ayı Ramazan'ın son günlerinde, 28 Haziran Salı günü İstanbul Atatürk Havalimanı'nda doğrudan sivilleri hedef alan bir bombalı saldırı gerçekleşmiş, çok sayıda kişi hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştır. Maalesef bu saldırı son 11 ayda İstanbul'daki 5. Türkiye'deki 11. bombalı saldırı olmuştur.

MAZLUMDER Ankara Şubesi olarak artık maalesef rutine dönüşmüş, doğrudan yaşam hakkını hedef alan tüm saldırıları lanetliyor, Başta Atatürk Havalimanı saldırısı olmak üzere tüm saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Ülkemizin ve Ortadoğu'nun içinde bulunduğu bu gergin çatışma ve savaş ortamında tüm kesimlere toplumu daha da kutuplaştıracak söylemlerden kaçınma çağrısında bulunuyor, yetkililerden olayın birincil sorumlularının tespiti için etkin bir soruşturma yürütülmesini ve güvenlik ihmaline sebep olan sorumluların da tespit edilerek benzer acıların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz.

Ayrıca "Bir insanı haksız yere öldüren, bütün insanlığı öldürmüş gibidir." diyen bir dinin mensupları olarak, masum insanları hedef alarak varılacak hiçbir hedefin meşru olmadığını belirtiyoruz.

Mazlumder Ankara Şubesi

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2016-06-29
E-posta: ankaramazlumder[a]gmail.com | Telefon: 0312 435 77 95 | Faks: 0312 435 77 98