SİYONİST İŞGALCİLERİN ZULMÜNE KARŞI 80 GÜNDÜR DİRENEN MUHAMMED EL-KİK VE FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ

Mazlumder Ankara Şubesi olarak Bugün (12/02/2016) Siyonist işgal rejimi tarafından Kasım ayında tutuklanarak idari hapis cezasına mahkum edilen ve açlık grevinde 80 günü geride bırakan Filistinli Gazeteci Muhammed El Kik ile dayanışmak, Ekim ayından bu yana 'Kudüs İntifadası'nı sürdüren Filistin halkına desteğimizi belirtmek ve siyonist rejimin Filistinlilere yönelik baskıcı tutumu ve işgal politikalarını lanetlemek için Siyonist Elçilik Konutu önünde bir eylem gerçekleştirdik.

Mazlumder Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Huzeyfe Gültekin'in Türkçesini, ve Ankara Şube Genel Sekreteri Ahmet Işıktekiner'in de Arapçasını okuduğu açıklamada, siyonist
işgalci  ile “ilişkilerin normalleşmesi” süreci yaşayan Türkiye Hükümeti’ne  Siyonist sömürgecilerle olan siyasi, ticari ve politik her türlü ilişkisini derhal kesme ve Siyonist işgal rejimine karşı Ekim ayından bu yana süren Kudüs İntifadasını dış politikasında gündem edinme çağrısında bulunuldu:

Basın açıklamasının Türkçe metni:

SİYONİST İŞGALCİLERİN ZULMÜNE KARŞI 80 GÜNDÜR DİRENEN MUHAMMED EL-KİK'İN VE FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ

Her türlü sistematik baskıya ve zulme karşı topraklarından ayrılmayan, verdikleri yaşam mücadelesi ve savaş zamanlarında gösterdikleri direnişle yalnızca Filistin Halkı’nın değil bütün insanlık onurunun haklı savaşımını sürdüren ancak Siyonist sömürge tarafından kendi topraklarında mülteci konumuna düşürülen Filistinliler; varlıkları itibarı ile Siyonist yapılanma tarafından bir tehdit unsuru olarak görülmüş, şehirleri devasa duvarlar, elektrikli tel örgüleri ve gözetleme kuleleriyle adeta tutuklu kamplarına çevrilmiştir. Siyonist işgal rejimi: Sınırları kapatmış, sınır noktalarında Filistinlileri aşağılamış, evlerini yıkmış, askeri ve politik eylemcileri katletmiş, çocuk,hasta, kadın ve yaşlı demeden toplu, keyfi ve hukuksuz idari tutuklamalar gerçekleştirmiştir. Bu idari tutuklamaları herhangi bir suçlama ve dava olmaksızın, hiçbir şekilde hukuki olarak gerekçelendirmeden ve asla süre sınırlaması belirtmeden yapmıştır.

Filistinli gazeteci Muhammed el-Kık de kendi vatanında mülteci olarak doğmuş Filistinlilerdendir. Siyonist rejimin askerleri tarafından 21 Kasım 2015’te Ramallah’taki evinde gözaltına alınarak zaten yıllardır süren keyfi tutuklamalardan birisine maruz kalmıştır. Muhammed el-Kık gözaltına alındıktan 3 gün sonra siyonist rejimin “idari tutuklamalarına” karşı açlık grevini başlatmış ve bu gün itibariyle 81 gündür bu eylemini sürdürmüştür. Ayrıca işgalci İsrail yönetiminin idari tutukluluk süresinin bir kez daha uzatılması karşılığında salıverilmesi teklifini “Ya şehitlik ya da özgürlük” diyerek geri çevirmiş ve koşulsuz şartsız salıverilmesi için açlık grevine devam edeceğini açıklamıştır.

Filistin’de siyasi tutsaklar emperyalizm, sömürü ve işgale karşı direnirken, adalet ve halkın kurtuluşu için verilen mücadelenin de en ön saflarında yer alıyorlar. Siyonist sömürgenin Guantanamo’dan beter hapishanelerinde tutsakların yaşadıkları sağlık sorunları gözardı ediliyor, zorlu çevresel koşullarda hapsediliyor ve hayatları ellerinden koparılan tutsaklar hukuksuz, keyfi muamele ve işkenceye maruz kalıyorlar.

Bizler MAZLUMDER Ankara Şubesi olarak;

Muhammed el-Kık başta olmak üzere Filistin’deki tüm siyasi tutsakları ve şanlı Filistin direnişini selamlıyor ve Filistin halkının meşru direnişini her zaman destekleyeceğimizi ifade ediyor,

Uluslararası kurumları ve kamuoyunu, özelde Filistinli tutsaklara ve genelde de tüm Filistin halkına karşı işlenen insanlık suçları karşısında sessiz kalmamaya ve Siyonist sömürgenin meşruiyetini sorgulamaya,

Ve işgalci İsrail ile “ilişkilerin normalleşmesi” süreci yaşayan Türkiye Hükümeti’ni de Siyonist sömürgeyle olan siyasi, ticari ve politik her türlü ilişkisini derhal kesmeye, Siyonist işgal rejimine karşı Ekim ayından bu yana verilen mevcut savaşım olan Kudüs İntifadasını dış politikasına öncelikli olarak gündem edinmeye ve bu savaşıma destek olabilmek adına her türlü çabayı göstermeye çağırıyoruz.

Huzeyfe Gültekin
MAZLUMDER Ankara Şubesi
Yönetim Kurulu Üyesi

:البيان الصحفي باللغة العربية