Suudi Arabistan’da 47 kişinin idam edilmesi hakkında basın açıklaması

MAZLUMDER Ankara Şubesi, Suudi Arabistan Büyükelçiliği önünde, Suudi Arabistan’da 47 kişinin idam edilmesi hakkında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

MAZLUMDER Ankara Şubesi, Ankara’da yer alan Suudi Arabistan Büyükelçiliği önünde, Suudi Arabistan’da 2 Ocak Cuma günü aralarında ülkede yer alan Şii muhalefetin ve Selefi düşünceye sahip insanların da bulunduğu 47 kişinin idam edilmesi hakkında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya Bab-ı Ali Ehl-i Beyt vakfı ve Pir Sultan Abdal Vakfı da destek verdi.

Suudi Arabistan Büyükelçilik binası önünde toplanan grup adına söz alan MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, “şiddete ve silaha bulaşmadan siyaset yollarının açılması talebiyle mücadele yürüten kimselerin, uluslararası sistemin dünyaya mezhepçi terörü yaymak üzere taşere ettiği Suudi Arabistan Rejimi tarafından katledildiğini” ifade etti. Konuşmasında Suudi Arabistan yönetiminin Yemen ve Bahreyn politikalarını eleştiren Ünsal, “Suudi Arabistan’ın yaptığı bu emperyalist taşeron savaşın Müslüman halkların irfanı, hikmeti ve basiretiyle boşa çıkacağını buradan ifade etmek istiyoruz” dedi.

Ünsal: Müslümanların işgal altındaki Filistin gibi, gelir dağılımı adaletsizliği gibi daha büyük sorunları var

Ünsal yaptığı açıklamada Müslümanların daha önemli sorunları olduğunu vurgularken, “Müslümanların işgal altındaki Filistin gibi bir dertleri var. Müslümanların fakirlik, gelir dağılımı adaletsizliği, özgürlük sorunları gibi çok temel sorunları var. Bunları görmezden gelip insanlar arasında nefreti yaymak ancak Siyonist uşaklığıyla açıklanabilir” ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan’ın Mısır’da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin devrilmesinde oynadığı rolü hatırlatan Ünsal, Suudi Arabistan yönetimine takip ettiği yolu terk etmesi çağrısında bulundu.

Grup adına okunan basın açıklamasında ise yapılan katliamlarla oluşturulmak istenen kargaşa ortamının Müslümanlar arasında iç savaşı derinleştirecek nitelikte olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, “Bölgede savaş için ayrılan bütçeler, ülke ekonomilerinin yarısından çoğunu kapsamaktadır. Emperyalizmin işbirliğini yapan Suud rejimi, bir taraftan bütün bölgenin iç işleri ile uğraşırken, diğer taraftan sorumsuz yönetimi ile Müslüman kaynaklarını batıya sömürtmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Suudi Arabistan’ın hukuk dışı kararıyla katledilen kimselerin arasında Selefi ve Şii kesimden insanların bulunduğunun hatırlatıldığı açıklamada, “İçeride yaşanan siyasi cinayetlerde öldürülen hem Sünni hem de Şii kimselerin, ülkenin bu tutumunu eleştiren muhalifler olmakta birleşmesi üzücü bir gerçektir.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın Tamamı:

Suud rejimi uzun senelerdir siyasi cinayetlerine ve toplumsal baskılara hız kesmeden devam etmektedir.

Suudi Arabistan’da geçtiğimiz gün terör ile mücadele sebebi ile tutuklu bulunan 48 siyasi mahkûmun infazı yapmıştır. Bu kişiler içerisinde; Arap yarımadasında büyük bir kitlenin dini lideri konumunda olan Ayetullah Nimr Bakır El- Nimr de bulunmaktadır. Kapalı bir aile rejimi olan Suud, ülke kaynaklarını tekelleştirmiş ve siyasi baskı ile yıllardır muhaliflerini zindanlarda baskı ile susturmuştur.

2011 de Arap dünyasını etkisi altına alan özgürlük mücadelelerinde garip ve aktif bir rol alan Suudi rejimi, bu söylemin ülkesine sıçramaması için sert tedbirler almıştır. Şeyh Nimr baskılara rağmen Cuma namazları kıldırmış ve halka verdiği hutbelerde; 2011 de körfez Arap ordusu ile Suud askeri birliklerinin Bahreyn’de başlayan halk eylemlerine sert müdahalesini eleştirmiş ve bulunduğu bölgede destek gösterileri düzenlemiştir. Bu çıkışlarının sonucu; 2012 de önce suikasta uğramış, sonra hastaneden çıkmadan tutuklanmıştır. Yapılan yargılamada idam hükmü verilmiş olan şeyh Nimr 2016 nın ilk gününde idam edilmiştir.

Ortadoğu’nun içinde bulunduğu savaş ve gerginlik ortamı, büyük İsrail ve güvenlik kaygısı uğruna işbirlikçi bölge yönetimleri tarafından sorumsuzca daha derinleşecek politik uygulamalarla geniş bir alana yayılmaya çalışılmaktadır. Özellikle halkı Müslüman olan ülkelerde ülkelerin sosyolojik yapısına göre fitne ateşleri yakılmakta ve tansiyon hiç düşürülmemektedir.

Oluşturulmaya çalışılan kargaşa ortamı, Müslümanlar arasında iç savaşı derinleştirecek nitelikte ve kurgudadır. Ülkeler mezhep ve ırkı söylemlerle ittifaklara itilmektedir. Bölgede savaş için ayrılan bütçeler, ülke ekonomilerinin yarısından çoğunu kapsamaktadır. Amerika oynadığı oyun ile bölgenin zenginliği olan petrolü aşırı ucuzlatıp pahalı savaş ürünleri ile takasla sömürmektedir. Eski yıllarda Avrupa içlerinde yaşanan iç savaşlarla 120 dolarları bulan petrol fiyatları, silah alıcısı petrol sahibi Müslümanlar olunca yine başka bir savaşta petrolü 36 dolara kadar indirmiştir.

Suud rejimi emperyalist işbirlikleri ile bir taraftan bütün bölgenin iç işleri ile uğraşırken, diğer taraftan sorumsuz yönetimi ile Müslüman kaynaklarını batıya sömürtmektedir. İçeride yaşanan siyasi cinayetlerde bu tutumunu eleştiren muhalifler olması üzücü bir gerçektir.

Mazlumder olarak; Suud rejimini kınıyor, derhal siyasi cinayetlere son vermesini, daha sorumlu bir şekilde hareket etmesini istiyoruz. Mazlumder olarak; bütün Müslümanlara oynanan oyunun farkına varılmasını, kutuplaşma siyasetinin savaş senaryosu olduğu ve çıkacak savaşın sadece Müslüman kıyımı olacağı ve bu durumun İsrail’in güvenliği odaklı olduğunu beyan ederiz.

MAZLUMDER Ankara Şubesi

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2016-01-04