Yemen’de Durdurulamayan Çatışmalar, Masum Sivillerin Canını Almaya Devam Ediyor

Yemen’de Durdurulamayan Çatışmalar,

Masum Sivillerin Canını Almaya Devam Ediyor

Anadolu ajansının haberine göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçakların, başkent Sana'nın doğusunda bulunan Savan bölgesinde bir okulun yakınlarındaki noktaya hava saldırısı gerçekleştirdiği ve saldırıda 5 kız öğrencinin hayatını kaybettiği 34 kişinin yaralandığı bildirilmektedir.

Çatışmaların tarafı olmayan, sadece eğitim almak için okula giden çocukların, her türlü insani, vicdani değerlere, ve uluslararası hukukun normlarına da aykırı bir şekilde bombalara hedef yapılması asla kabul edilemez.

Yemen’de kalıcı adil bir barış süreci başlatılmadığı sürece çatışmalar devam edecek ve bu durumun en büyük mağduru sivil insanlar olacaktır.

Yemen’de halihazır da süren çatışmalar sivillerin, hayat hakkını tehdit ettiği gibi, sivillerin gıdaya erişimini engellemekte ve mağduriyetin büyümesine sebep olmaktadır.

MAZLUMDER olarak, İslami ve insani değerleri hiçe sayarak sivilleri hedef alan, sivillerin katledildiği her türlü saldırıyı, müsebbiplerini ve faillerini kesin bir dille kınıyoruz.

Yemen’de her türlü siyasal ve toplumsal krizin çözümünde barışçıl yolların esas alınmasını istiyor ve bunun için öncelikle en temel haklarından olan insanca yaşama hakkının korunması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz.

MAZLUMDER ANKARA ŞUBESİ

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2019-04-08