“28 ŞUBAT DEVAM EDİYOR!” DEMİŞTİK

MAZLUMDER İstanbul şubesinin diğer şubelerle eş zamanlı olarak düzenlediği basın toplantısına katılan mağdur ve mağdur yakınlarının toplantıda yaptığı açıklamalar aşağıdadır.

“Çevik Bir’lerin dışarı çıktığı, Yakup Köse’lerin içeri girdiği bir dönemde yaşıyoruz”

Yüzgül’nün ardından konuşan mağdur Yakup Köse, ilk olarak MAZLUMDER’e teşekkür ederek “3 sene önce bu meseleleri kimse konuşmazken MAZLUMDER’e geldiğimde bu konuda bana çok destek oldular ve 28 Şubat yargı kararlarının iptal edilmesi için kampanya başlatacaklarını söylediler. Neticede 500.000’in üzerinde imza toplandı ve TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek’e sunuldu. Ama maalesef içinde bulundukları rahatlıktan başını bizim tarafa çeviremeyen hükümet, bugün 17 Aralık darbe teşebbüsüyle karşı karşıyadır. 28 Şubat yargı kararlarının iptal edilmemesi bizi bu günlere getirdi. 28 Şubat yargı kararları iptal edilseydi bugün yaşananlar yaşanmayacaktı. Ben Erbakan döneminde idam cezası aldım. Tayyip Erdoğan döneminde ise cezaevine giriyorum. Yeni bir Adalet Bakanımız oldu, bugün koltuğuna oturdu. Umarım o koltuğun hakkını verir. Hükümet 28 Şubat yargı kararlarının iptal edilmesi için bir çalışma yapmalı. Çevik Bir’lerin dışarı çıktığı, Yakup Köse’lerin içeri girdiği bir dönemde yaşıyoruz. Bu karar benim ve arkadaşlarım için hayırlı olsun. Biz bir darbenin daha mağduru olduk: 17 Aralık darbesi” dedi.

“İşkence sonucu terlikleriyle konuşur hale geldi”

Daha sonra mağdur yakınlarından Olcay Gök söz aldı. Gök şunları söyledi: “Ben mağdur yakınıyım, ancak onun yaşadıklarından dolayı ailece mağdur olduk. Kendisi buraya gelemeyecek kadar ağır hasta. Daha 17 yaşında iken örgüt üyesi suçlamasıyla hapse atıldı, işkencelere maruz kaldı. Noel Baba operasyonunda yaralandı ve bize öldüğü söylendi. 6 ay bağırsakları dışarıda tedavi gördü. Cezaevinde terlikleriyle konuşacak kadar psikolojisi bozuldu. Annesi de bu olaydan duyduğu üzüntüden dolayı çaresiz bir hastalığa yakalandı. Şuanda hiçbir şey yapamıyor, maddi-manevi rahatsız. Biz yarın onu verdiğimizde içeriden bir ceset alacağımızı biliyoruz”.

“T.C. Yargısında 2x2=5 ediyor”

Gök’ün ardından konuşan mağdur Mehmet Fırat ise cezaevindeyken kendilerine Ramazan Bayramında yapılan Noel Baba operasyonunda kendisi ile birlikte 12 arkadaşının vurulduğunu söyleyerek “Bir arkadaşımız şehit oldu. Ölen arkadaşımızı bile bizim öldürdüğümüzü söyleyerek hakkımızda dava açtılar. 13 senedir yargılanıyoruz. Bu sürede 8 hakim değişti ve hepsi de bizim dosyalarımızı incelemeden yola devam ettiler. Ölen arkadaşımızı bizim öldürmediğimizi ancak 8 sene sonra kabul ettiler. Bize iki kere iki beş diyorlar. Biz, Müslüman olmanın haysiyetini dün nasıl yaşattıysak bugün de yaşatacağız yarın da yaşatacağız. Biz, bu sisteme karşı değişiklik taleplerimizi dillendirmeye devam edeceğiz. İnanmadığımız bir sistemde yaşayacağımıza ölmeye de razıyız. Hükümet bir takım darbecilerle mücadele ettiklerini söylüyor ama bizim hayatlarımızda bir şey değişmedi. Biz, hakkımızda verilen karara tevekkül ile yaklaşıyoruz. Rabbim bize güç versin” dedi.

Basın Açıklamasının Tam Metni

“28 ŞUBAT DEVAM EDİYOR!” DEMİŞTİK…

Bugüne kadar defalarca yaptığımız basın açıklaması ve eylemlerde ve uzun süredir Cezaevi Söyleşileri başlığında devam ettirdiğimiz programlarda ifade ettiğimiz gibi 28 Şubat’ın bitmediği ve görünmez mağdurlar açısından bir zulüm mekanizması olarak devam ettiği gerçeği maalesef yine doğrulanmıştır.

Bandırma Cezaevine yönelik, tam da Müslümanlarla dalga geçercesine, Noel Baba olarak isimlendirilen F tiplerine geçiş operasyonu sırasında yaşananlara ilişkin olarak, isyan çıkarma, yangın çıkarma vb. suçlamalarla 33 kişi hakkında açılan davada verilen hukuksuz cezalar Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onanmıştır.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının bile usul ve esasa ilişkin bir takım nedenlerle bozma talep ettiği dosyanın alelacele ve bu yoğun gündem içerisinde onanması açık bir hukuksuzluktur.

Balyoz Davası'nda hüküm giyen Korgeneral Korcan Polatsu'nun emriyle gerçekleştirilen Noel Baba operasyonunun gerçek mağdurları yargılanan masum insanlar iken, ceza yine bu masumlara kesilmiştir.

MAZLUMDER Ankara Şubesi yöneticisi Tayyar Tercan, Halil Kantarcı ve 14 yaşındayken tutuklanıp idamla yargılanan ve 10 yıl cezaevinde tutulan Yakup Köse’nin de yargılanarak ceza aldığı bu dava tam da hukuk sistemindeki ve siyasi sistemdeki çarpıklıkların gün yüzüne çıktığı bugünlerde, üstelik 28 Şubat paşaları yargılanırken bizi tekrar yaşadığımız gerçeklikle yüz yüze getirmiştir.

MAZLUMDER olarak, söz konusu hukuksuzluğu kınadığımızı belirtirken, tekrar ifade ederiz ki:
28 Şubat bitmedi! Halen sürüyor…
28 Şubat’ın bitmesi demek, öncelikle halen devam ettiği anlaşılan 28 Şubat siyasi yargılamalarının yok addedilerek tutsakların serbest bırakılması ve zararlarının tazmini demektir…

Ahmet Faruk ÜNSAL
MAZLUMDER Genel Başkanı