28 ŞUBAT ZULMÜ DEVAM EDİYOR!

Mazlumder Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Oğuzhan KARAMAN, "28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek, brifingli-siyasi yargılamalarının yok sayılmasını ve 28 Şubat mahpuslarının hiçbir bahane ya da erteleme olmaksızın derhal serbest bırakılarak, adil bir şekilde yeniden yargılanmalarını talep ediyoruz." dedi.

Karaman, "28 Şubat dönemi mağdurlarının tekrar yargılanması talebiyle, 28 Şubat'tan bir ay önce başlattığımız ve her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz basın toplantıları, talepler yerine getirilene kadar, "28 Şubat Mahpuslarına Özgürlük" başlığı altında her ay yapılmaya devam edecektir" dedikten sonra 28 Şubat süreci mağdurları ve yakınları söz aldı.

Hizb-ut Tahrir Davasından 7,5 yıl ceza almış ve şuan hapiste bulunan Yasin BABAYİĞİT’in annesi Cezminur BABAYİĞİT; “Gerek basın yoluyla gerekse panellere katılarak sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Oğlum 28 Şubat’ın yıldönümü sürecinde yeniden hapsedildi. Geciken adalet adalet değildir. Karıncayı bile incitmeyen bir insana sadece 'iftar verdi' diye böyle bir ceza verilmemeliydi. Oğlumu mahkûm edenler, şu anda terör suçuyla hapishanedeler. Ama bu, benim çocuğumu, bugün masum olarak göstermeye yetmiyor. Lütfen bunlar incelensin. Oğlumun, ne vatanına ne milletine ne de insanlığa karşı suçu yoktur. Biz hak ve adalet istiyoruz. Bu mağduriyetlerin giderilmesini talep ediyoruz." dedi.

BABAYİĞİT ayrıca, "Hizb-ut Tahrir’in terör örgütü olduğunu söyleyenlere şunu sormak istiyorum: Bugüne kadar 40-50 yıldır bu memlekette sadece Allah’ın birliğini anlatan insanların bir gün olsun, bir taş, bir sopa veya askere karşı bir küfür, bir silahlı saldırı olmuş mudur? Asla bunları göremezsiniz. Bunlar insanca yaşamak için hak talep ediyorlar." dedi.

Söz alan sürecin mağdurlarından Gazeteci Tayyar Tercan; ise "Cezaevlerinde 20 küsur yıldır yatan arkadaşlarımız var. Cumhurbaşkanı’nın bile müspet beyanları olmasına rağmen zulmün sonlandırılması anlamında somut hiçbir adımın atılmadı. Af istemiyoruz. Yeniden yargılanma talep ediyoruz." dedi.

Son olarak Mazlumder Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Oğuzhan KARAMAN, MAZLUMDER’in basın açıklamasını okudu:

28 ŞUBAT ZULMÜ DEVAM EDİYOR!

Ocak ayı ile birlikte Ağrı’dan İstanbul’a şubelerimizin, destekçi sivil toplum örgütlerinin, üye ve gönüllülerimizin katkılarıyla her hafta eş zamanlı olarak yürüttüğümüz basın açıklaması, eylem ve etkinlik dizisi ile “28 Şubat Mahpusları Serbest Bırakılsın” talebini en yüksek sesle dile getirmeye çalıştık.

Bir 28 Şubat daha geçti, yine bir sessizlikle karşı karşıyayız…

Üzerinden 21 yıl geçen, hemen herkes tarafından darbe olduğu ifade edilen ve en azından bir kanadı (Batı Çalışma Grubu) müebbet hapis talebiyle yargılanan bir darbenin etkisiyle cezaevlerinde 20 – 25 yılı aşkın sürelerdir tutulan 28 Şubat mahpusları, Başbakanından Cumhurbaşkanına hemen her etkili ve yetkili ismin beyanlarına rağmen cezaevlerinde tutulmaya devam etmektedirler.

28 Şubatın hemen her çevrede darbe olarak adlandırıldığı; bir kısım 28 Şubatçının müebbet hapis cezası talebiyle yargılandığı; brifingli ya da paralel yargının elemanları olup kritik mahkemelerde görev yapan hâkim ve savcıların ihraç ve tutuklamalara muhatap olduğu; örgütçülerin başka kişileri örgütçü diyerek soruşturduğunun ve cezalandırdığının ortaya çıktığı bir dönemde 28 Şubat süreci yargılamalarına meşru yargılama muamelesi yapmanın açık bir zulüm olduğunu defalarca vurgulamamıza rağmen bırakın hukuku mantık ilkelerine bile aykırı olan bu zulmün halen devam ettirilmesinin bir izahı yoktur.

Söz bitmiş olmasına rağmen zulüm bitmemektedir...

MAZLUMDER olarak bıkmadan usanmadan,

Binlerce insanın hayatını karartmış olan 28 Şubat sürecinin her yönüyle aydınlatılmasını ve bu sürecin bütün aktörlerinin açığa çıkartılarak bunlardan hesap sorulmasını;

28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek 28 Şubat’ın brifingli-siyasi yargılamalarının yok sayılmasını;

28 Şubat mahpuslarının hiçbir bahane ya da erteleme olmaksızın derhal serbest bırakılarak adil bir şekilde yeniden yargılanmalarını;

talep ediyoruz.

MAZLUMDER