ANKARA İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU’NUN 388. HAFTA BASIN AÇIKLAMASI

Değerli basın mensupları ve sevgili misafirler! Basın açıklamamıza hoş geldiniz.

Gündem yine darbeler ve darbeciler. Mısır'da meşru bir şekilde seçilmiş devlet başkanı Mursi'ye yapılan darbe ve ardından yaşananları dikkatle takip ediyoruz. Bu darbe bizlere bir çok şeyi gösterdi. Her şeyden önce artık Mısırlılar başta olmak üzere Müslümanların yaşadığı topraklarda emperyalistlerin kendi çıkarları için ne kadar vahşi yöntemler kullandığını bir kere daha gördük. Sabah namazını kılan Müslümanlara saldıran ve onlarcasını şehit eden katiller ordusunu destekleyen sözde özgürlükçü Siyonist Batı, askeri darbeye 'darbe' bile diyemeyerek yine katliama ortak olmuştur. Yıllarca "demokrasi götüreceğiz" diyerek Müslüman topraklarını işgal eden demokrasi havarisi emperyalist ülkelerin, demokrasiyi sadece kendi emperyal çıkarları için, sömürü düzenlerini devam ettirmek için nasıl kullandıkları ortadadır. İslam dünyası için dillerinden düşürmedikleri demokrasi söyleminin içinin nasıl da boş olduğu Mısır'da seçilmiş bir cumhurbaşkanına yapılan darbedeki tavırlarıyla tekrar açığa çıkmış oldu. Kralların, diktatörlerin kendilerine hizmet ettiği ölçüde kabul edilebilir olduğu bir zamanda seçimle gelen meşru hükümetlere yapılan darbeleri alkışlayanların bize özgürlük ve demokrasi nutukları atmalarını kabul etmiyoruz.. Biz bu oyunu yeni görmüyoruz. Aynı oyun Filistin'de Hamas için, ve Cezayir'de İslamî Selamet Cephesi için oynanmıştı. Batı- Emperyalistler aslında şunu demekteler: "Demokrasiye evet, ama benim istediğim şekilde olursa, benim istediğim kişilerle olursa ve benim koyduğum kurallara göre olursa." Çünkü aslında demokrasi kendi varlıklarını sürdürmek için kullandıkları bir araç. Bu yüzden darbeleri şiddetle lanetlerken, Emperyalist Batının dayattığı değil kendi inanç ve kültürümüze uygun yönetim şekillerini hayata geçirmemiz gerektiği ortadadır.

Mursi'ye darbe yapan ordu, ve hizmet ettiği mihraklar şunu iyi anlamalıdır artık: Mısırlılar ve onları destekleyen Müslümanlar, artık darbecilere kuzu kuzu teslim olmayacaklarını gösteriyorlar. Gösterecekler. Artık bizim topraklarımızda istedikleri şekilde at koşturamayacaklar. Bizim olan topraklarda bizim olana istedikleri gibi müdahale edemeyecekler. Biz burada her on yılda bir yapılan darbeleri görmüş o darbelerin zulmüne maruz kalmış Anadolu insanları olarak, artık darbelere ve darbecilere karşı dik duracağımızı ve dünyanın neresinde olursa olsun darbeci zihniyetlere karşı tavrımızı koyacağımızı seslendirmek için bulunuyoruz. Darbeyi Mısır’daki Müslümanlara karşı yaptıklarını açıkça söyleyen General Sisi ve komutanlarına karşı da, artık darbe yaparak bizi susturamayacaklarını haykırıyoruz. Mısır'daki kardeşlerimizin sonuna kadar yanlarındayız.

Darbelere karşı tavrımızı gösterirken, 28 Şubat darbe mağdurlarını anmamak olmaz. 28 Şubat darbesini yapanların cezaevine atıldığı ve haklarında onlarca yıl ceza istendiği bir zamanda hala o darbecilerin cezaevine attığı Müslümanların olması ise bizleri düşündürmekte. Başta fikir adamı Salih Mirzabeyoğlu olmak üzere birçok insan yıllardır cezaevinde ve şu günlerde Salih Mirzabeyoğlu'na yapılan zulme karşı çıkmak adına Bolu F Tipi cezaevi önünde Özgürlük kampı kuran insanlara da buradan selam ve desteklerimizi yolluyoruz. Hükümetin bu konuda adım atmak için neyi beklediğini sormak istiyoruz. Neyi bekliyorsunuz..? Başta başbakan olmak üzere 28 Şubat mağduru olan bir çok insan iktidarda ve ellerinde yetki olduğu halde bu insanların hala cezaevinde olmasının sebebi nedir..? Bu tavrınızla, darbelere karşı olduğunuzu söylerken çelişkiye düştüğünüzü görmüyor musunuz..?

Srebrenitsa katliamının üzerinden 18 yıl geçti. Emperyalist Batının, Bosna'da kendi koruması altındaki Müslümanları Sırplara teslim edişinin üzerinden geçen 18 yıl... Avrupa'nın göbeğinde Müslümanlara yapılan soykırımda on binlerce Müslüman Boşnak katledildi. Ve Batı şimdilerde bunun üstünü örtmekte. Müslüman kanı söz konusu olunca her türlü pazarlığı yapan Emperyalistlerin Mısır ve Müslümanların yaşadığı topraklardaki katliamlara destek vermesinin yeni bir tavır olmadığını hepimiz bilmekteyiz. Srebrenitsa katliamında şehit olanlara rahmet dilerken, Müslüman canı üzerine pazarlık yapmak isteyenleri Hz Ali'nin şu sözüyle uyarıyoruz. :

Mazlumun intikam alacağı gün zalimin zulmettiği günden daha korkunçtur.

Bütün insanların akıl, nesil, can, mal ve din emniyetlerinin sağlandığı bir dünyada buluşmak temennisiyle katılımlarınız için teşekkür ederiz.

ANKARA İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU ADINA

Tayyar Tercan