Ankara Şube: Katil Bir Kralı Ülkemizde Görmek İstemiyoruz
Katil Bir Kralı Ülkemizde Görmek İstemiyoruz

Arap diktatörlerin baskıcı tutumlarına karşı başlayan halk ayaklanmalarında, geçtiğimiz Şubat ayından bu tarafa sivil duruşunu hiç bozmayan, başladığı günden itibaren halkın sokaklarda olduğu bir ülkedir Bahreyn

Bahreyn, diğer Arap ülkelerinin tersine, halkın ayaklanmasının başlaması ile birlikte Suudi Arabistan ordusu tarafından işgal edilmiştir. Bölge ülkeleri ve uluslar arası emperyalist devletler, diğer ülkelerde diktatörlerin devrilmesi için halklara çeşitli yardımlarda bulunmasına karşın Bahreyn'de bütün bu dengeler halkın karşısında olmuştur.

Bahreyn halkı, sadece Kral Hamad Bin İsa El-Halife'ye karşı değil, Suudi krallık komutasında Arap körfez ülkeleri birliğine ve bütün emperyalist güçlere karşı silaha ve şiddete bulaşmadan sivil bir baş kaldırış gerçekleştirmektedir.

Olayların başladığı günden bu tarafa, yüz kişiye yakın sivil gösterilerde ve zindanlarda hayalarını kaybetmiştir. Yine yüzlerce kişi zindanlarda tutuklu bulunmaktadır yada kayıptır. Ramazan bayramında olayların kesintisiz devam ettiği Bahreyn'in başkenti Manama da polis göstericilere aşırı sert müdahale etmiş ve 14 yaşında bir genç yakın mesafeden başına isabet eden gaz bombasından ötürü hayatını kaybetmiştir.

Bahreyn kralı El- Halife ülkesini, Şubat ayında başlayan ayaklanmalara karşı yabancı askerlerin müdahalesine açan ilk kişidir. Körfez birliği adı altında ülkeye havadan ve karadan saldıran yabancı askerlerin çok sayıda kadına tecavüz ettiği iddiaları rahatsız edicidir. Sayıları binleri bulan ve Suudi Arabistan cezaevlerine sevk edilen Bahreynlilere işkence yapıldığı duyumları alınmaktadır.

Şiddetin dağınık olduğu bölgede, sivil toplum tarafından Bahreyn olayları ülkemizde gereken ilgiyi görmemiştir. Ama bölgede etkin olan Hükümetin ve Devletin Libya, Mısır, Tunus ve Suriye olaylarında halkın yanında duran ve zalim yöneticilere açıktan sert tavır koyan yaklaşımlarını, Bahreyn ve Yemen de neden göstermediklerine anlam veremediğimizi ifade etmek isteriz.

Bahreyn, bölgede ABD yerleşik güçlerinin en önemli kışlası durumundadır. Türkiye hükümeti kendi halkı yerine ABD çıkarlarına bu kadar önem veren bu zalim kralı neden ağırlamaktadır?

"Arap Bahar"nda halklardan yana olan Türkiye hükümeti Bahreyn de neden tavrını ortaya koyamamaktadır,

Libya'da olaylar devam ederken muhaliflerin üssü Bingazi'yi ziyaret eden Sayın Davutoğlu'nun halk taraftarı tavrını, Bahreyn de de göstermesini istiyoruz.

Biz MAZLUMDER olarak; ezilen mazlumların yanında olacağımızı yeniden beyan ettikten sonra, zalimlere karşı ve aynı zamanda zalime ve zulme rıza gösteren devletlere karşı da, sesimizi var olduğu müddetçe haykıracağımızı ve bu zulümlerin takipçisi olacağımızı, bağımsız kimliğimizle dünya halklarına duyuracağımızı beyan etmekteyiz.

Üzeyir Yiğit

Ankara Şube Sekreteri