Ankara Şubesi: BİZDE HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ!

BİZDE HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ!

Vakit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak'a, Deniz Kuvvetleri Eski Komutanı Güven Erkaya'nın ölümü üzerine beyan ettiği "Hakkımı Helal Etmiyorum" temalı sözlerinden dolayı yakınlarınca dava açılmış ve yargılama sonucunda Dilipak'ın evi icra yoluyla satılmıştır.

Gazetecilerin, düşüncelerini ifade edebilmelerinin temin edilmesi hukuk devletinin başlıca ödevidir.

Herhangi bir hakaret içermeyen ve kişisel tasarrufları beyan eden bu görüşlerden dolayı bir gazetecinin madden ve manen cezalandırılması ifade hürriyetinin bizzat yargıcılar eliyle kısıtlanması anlamına gelmektedir.

Özgür düşüncenin ve ifade hürriyetinin önündeki bütün keyfi engellerin kaldırılması, özgür ve demokratik bir ülke-yurttaş ilişkisinin vazgeçilmez şartıdır. Bu şartı yerine getirmek ve tesis etmek kamu otoritesinin görevidir.

Anayasal sisteme karşı hukuk dışı oluşumlar içerisinde olanlara, seçimle işbaşına gelen iktidarları devirmek için karanlık odalarda planlar yapanlara; 28 Şubat darbesinde hakları çiğnenen, aşağılanan, işlerinden atılan, sağlık hizmetlerinden yararlandırılmayan, eğitim hakları engellenen tüm yurttaşlarımız adına:

BİZDE HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ!

Üstün BOL

MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı