Ankara Şubesinden Siyonist işgalci Temsilciliğine Mektup Eylemi

Siyonist işgalcilerin Ankara Temsilciliği'ne,

Yahudi asıllı insan hakları savunucusu Ezra Nawi, Filistinli yerleşimcilerin evlerinin yıkımına engel olmaya çalışırken tutuklanmış, siyonist işgal güçlerinin sözde mahkemesi tarafından 2007 yılında gerçekleştirilen bir saldırı bahane edilerek suçlu bulunmuş ve mahkûm edilmiştir.

Ezra Nawi'nin Temmuz ayı içerisinde cezaevine gireceği öğrenilmiştir.

Siyonist işgalcilerin insan hakları savunucularına yönelik tutumu son derece hoşgörüsüz ve yıldırmaya yöneliktir. Geçmişte yine Yahudi asıllı insan hakları savunucusu Tali Fahima'ya yaşatılan hukuksuzluk süreci bugün Ezra Nawi'ye yaşatılmak istenmektedir. Tali Fahima Siyonist işgalcilerce yargılanmaksızın mahkûm edilen ilk Yahudi asıllı olarak tarihe geçmiştir. Bugün Ezra Nawi'nin hangi şartlarda yargılandığı ve mahkûm edildiği de merak edilmektedir.

Tali Fahima'ya yaşatılanları, Ezra Nawi'nin yaşamaması için insan hakları savunucularının fikirlerini rahatça ifade edebileceği, eylemlerini gerçekleştirebileceği özgürlük ortamının sağlanması gerekmektedir. Bu da ancak Filistindeki İşgal güçlerinin Siyonist politikalarına bir son vererek Filistin topraklarının her metrekaresinden bir an önce ayrılmasıyla mümkündür. Bu çözüm, adil bir yargılama yaptığı zaten şüpheli olan sözde mahkemeler eliyle insan hakları savunucularını caydırmaya çalışmaktan daha makuldür.

Siyonist işgalcilerin Filistin topraklarını işgal ettiği 1948'den beri kendi tecrübelerinden öğrenmiş olması gerektiği gibi haksızlıklar var olduğu müddetçe dünyanın her yerindeki vicdan sahibi, hakkaniyetli insanlar zulme karşı duruş sergilemeye devam edecektir. Ne var ki bu insanî davranışından ötürü kendi ırkdaşlarına bile zulmü reva görebilen anlayış, vardığı noktada yalnızca vatanlarını işgal ettiği Filistinlileri değil, kendi ırkdaşlarını bile düşman saflarına itmiş görünmektedir.

Türkiyeli insan hakları savunucuları olarak Temmuz ayı içerisinde cezaevine konmasına "şüpheli" bir mahkeme tarafından karar verilen Ezra Nawi'nin mahkûmiyet kararının kaldırılmasını ve başta Nawi olmak üzere siyonist rejim tarafından insan hakları savunucularına uygulanmak istenen yıldırma politikasına son verilmesini istiyoruz.

MAZLUMDER Ankara Şubesi Başkan Yrd.

Esra DURU

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2009-07-08