EN NEKBE'Yİ UNUTMADIK

Nekbe günü, 1948 yılından itibaren ölen ya da öldürülen Filistinlileri anmak, yaşanan sürgünün ya da göçlerin sonucunda kaybedilen toprakların, malların, mülklerin ve hakların yasını tutmak için her yıl 15 Mayıs tarihinde Filistinliler tarafından anma günü olarak geçirilir. Günümüzde İsrail'de Miladi takvime göre 15 Mayıs'ta, İsrail'in bağımsızlık kutlamalarının paralelinde Filistinliler ve bütün müslümanlar tarafından felaket günü anmaları, protestolar ve gösteriler yapılmaktadır.

Bu vesileyle MAZLUMDER Ankara Şubesi 15 mayıs 2013 tarihinde bir eylem gerçekleştirdi.

15 mayıs 2013 Saat 18.00 de Kuğulu parkta üye ve gönüllüleriyle biraraya gelen Şube yöneticileri oradan  İsrail Büyükelçiliği konutuna bir yürüyüş gerçekleştirdi.Geldikleri elçilik konutu önünde eylemini sürdüren gönüllüler, MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı Mehmet Can ÇAĞLAYAN tarafından okunan basın açıklamasıyla, sloganlar eşliğinde olaysız dağıldı.

EN NEKBE-Büyük Felaket’in 65. Yılındayız.
Birinci Cihan harbi sonrasında, İngiltere Hükümetinin başını çektiği Emperyal blok , Filistin topraklarını, Filistinlilerden arındırarak, Dünya’nın pek çok yerinden getirilen Yahudileri, Filistin topraklarına yerleştirerek, mevcut demografiyi katliam ve sürgünlerle değiştirdi. Nekbe -Felaket Günü- İsrail’in kuruluşunu ve yıllar boyunca yaptığı katliamları ve Filistinlilerin topraklarından sürgün edilişini temsil eden, bütün Müslümanların Felaket günüdür .
Emperyalizim, zulmün ve zalimin adıdır. Her dönemde yüzünü, farklı bedenlerde göstermektedir. Birinci Dünya Savaşı ve sonrasında gelişen hadiselerde, Emperyalizmin temsilcisi olan, İngiltere Hükümetinin öncülüğünde, yüz yıllar boyunca, kendi topraklarındaki Yahudilere zulmeden, onları katliama tabi tutan Emperyal Blok, Filistin topraklarını Müslümanlardan kurtarmak için, Siyonistlere devlet kurdurmuşlardır.
İkinci Dünya Savaşı yıllarında, Filistin'e getirilen Yahudi göçmenlerin, yerleşmelerinin organizasyonundan sorumlu, Yahudi Ajansı Göçmen Dairesi Başkanı Joseph Weitz, 1940 yılında "Bu topraklar üzerinde iki ayrı halka yer yoktur. Eğer Araplar bu küçücük ülkede yaşayacaklarsa biz hedefimize hiçbir zaman varamayacağız demektir. Arapları buradan uzaklaştırıp komşu ülkelere sürmeliyiz, hem de hepsini. Tek bir köy, tek bir aşiret kalmayıncaya kadar." diyordu.
Siyonist İsrail devleti, Emperyalist devletlerin desteğiyle, Müslümanları, Filistin topraklarından tamamen sürmeye çalışmaktadır. Bu İşgal, Filistin topraklarında ,yüzyıllarca barış içinde yaşayabilen, farklı din ve kültürden gelen insanları, birbirine düşmanlaştırmak suretiyle, sadece Filistin’de değil, tüm Dünya’da beraber yaşama kültürünü zehirlemiştir. Irkçı Siyonist İsrail’in varlığı aslında bütün dünya için felakettir.
Siyonist İşgal neticesinde;
-7 Milyon Filistinli sürgünde yaşamak zorunda kalmıştır.
-İşgalden bu yana, yüzbinlerce Müslüman öldürülmüş, esir edilmiş, aşağılanmış, kendi topraklarında mahkum hayatı yaşatılmıştır.
-Emperyalizmin yeni patronu ABD eliyle, İsrail’in yaptığı katliamlar meşru görülmüş, Müslümanların kendi topraklarında, kendilerini koruma çabaları “terör “ diye tanımlanmıştır.
-Uluslararası kurumlarda, Emperyalistlerin kararlarıyla, Filistinlilere yapılanlara onay verilmiş, hakim güçlerin desteğiyle Siyonistler daha cüretkar şekilde katliamlar yapmışlardır.
-Filistinliler hem uluslararası arenada yalnızlaştırılarak hem de topraklarında örülen duvarlarla, adeta açık hava hapishanesine hapsedilmişlerdir. (halen işgalci İsrail hapishanelerde 8000 Filistinli tutsak bulunmakta ve bunların 2415’i müebbet hapis cezasına çarptırılmıştır)
Filistin’in, Siyonist İşgalden kurtulması, sadece Filistinliler için değil, tüm dünya için barış getirecektir.
Biz MAZLUMDER olarak,
Filistinli halkların barış içinde yaşayabilmesinin, Filistinde yaşanan insanlık dramının son bulmasının imkanını Siyonist işgalin son bulmasında görmekteyiz ve bu anlamda Filistin topraklarında, zulüm bitene kadar Siyonist işgali lanetlemeye devam edeceğiz.
.Nekbe Günü, yıllardır vatansızlaştırılmaya çalışan Filistinli kardeşlerimizin şahsında, bütün
Müslümanların, işgal edilen topraklarını, işgalden kurtarılmasının sembol günüdür.
.Nekbe günü; Siyonistlerin çiğnediği Mukaddes toprakları, özgürleştirmenin sembol günüdür.
.Nekbe günü; zulmün, işgalin, zalime boyun eğmemenin, zulüm kimden gelirse gelsin dik durmanın sembol günüdür.
.Nekbe günü ; işgali, kan dökmeyi, katliamları, kendi çıkarları için meşrulaştıran Zalim Emperyalist –Siyonist zihniyetin, tüm dünyayı sürüklediği felaketten kurtarmak ve yıllardır Müslümanlara uygulanan katliamların hesabını sormanın sembol günüdür.

Mazlumder Ankara Şube

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2013-05-15Yer ANKARA