Filistine Ögürlük İnisiyatifi'neden Nakba Eylemi

Nakba (büyük felaket)...

Siyonizmin devletleşerek insanlığın başına musallat oluş günü...Filistin topraklarını zorla zaptederek, halkını yok ederek ve sürgün ederek, evlerini ve zeytinliklerini tarumar ederek kısacası kandan vezorbalıktan beslenerek kurulup, yine bu yollarla büyüyen terör devleti İsrail'in kuruluş yıldönümü bugün. 1948 yılının bugünü Nakba.

Nakba, bir ülkenin ve vatandaşlarının planlı ve sistematik bir biçimde yok edilmesi demek. 1948 yılından bu yana Filistin topraklarının yüzde 78'i işgal edildi.Filistinlilerin en az yüzde 60'ı topraklarından sürgün edilmiş durumda mülteci kamplarında yaşıyor. Bugün 4 milyon 700 bin kişi Filistin'in topraklarından uzakta yaşamak zorunda bırakılıyor. Ağır çekim bir soykırımın yaşandığı Gazze'deki 1.5 milyon Filistinli kuşatma koşullarında temel ihtiyaç maddelerine bile ulaşamadığı bir hayatta kalma mücadelesi veriyor. İçlerinde, seçilmiş siyasi temsilcilerininde olduğu yüzbinlercesi İsrail tarafından hukuksuz bir şekilde tutuklanıyor veya öldürülüyor. İsrail sadece Filistin halkına zulmetmiyor. Filistin davasına destek için o coğrafyaya dokunan kim olursa olsun, hangi din, dil, ırktan olursa olsun İsrail zulmünden payına düşeni alıyor.

Bizler bugün burada erdemli insanlar adına, mazlum Filistin halkına destek olduğu için hapsedilen İsrail vatandaşı Tali Fahima adına, konfor içinde doğup büyümüş fakat İsrail'in Filistin halkına yaptığı zulme kulak tıkayamadığı için Filistin'e giden ve orada bir Filistinli'nin evinin yıkılmasına mani olmaya çalışırken İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen Rachel Corrie adına, kafasından başka vücudunun hiçbir yanı tutmayan fakat işgale karşı direnişin önderi olma vasfını sonuna kadar hak etmiş ve bu uğurda şehid edilmiş Şeyh Ahmed Yasin adına, yine Filistin davası uğrunda "Ölüm bir kalp krizi ile de gelebilir, bir Apachi helikopteri ile de. Ama ben Apachi ile gelen ölümü tercih ederim" diyerek ölümü davası ile anlamlandıran şehid Abdülaziz Rantisi adına, Gazze'ye yardım götürmek için yola çıkan erdemliler filosunun güzide şehitleri adına, geçtiğimiz günlerde Gazze'de öldürülen insan hakları aktivisti İtalyan vatandaşı Vittorio Arrigoni adına, adını sayamadığımız ve bilmediğimiz dünyanın birçok bölgesinde bu davaya duyarlı herkes adına ve en önemlisi mağrur, mazlum Filistin halkı adına bulunuyoruz.

63 yıldır süren baskı ve zulümler bir halkı sindirememiş ve yok edememiştir. Aksine bugün Filistin davası artık insanlığın ortak davası haline gelmiştir. Bu dava artık İsrail'in Filistin halkının çevresine ördüğü yüksek duvarların içine hapsedilemeyecek kadar büyümüştür. Ateş sadece düştüğü yeri yakmamaktadır artık ve sadece düştüğü yerde kalmamaktadır. Yaşadığı coğrafya neresi olursa olsun vicdan sahibi erdemli her bir bireyin yüreğine düşmektedir aynı zamanda. Filistin artık sabrın, direnişin ve zaferin adıdır.

Bugünü Filistin halkı ile birlikte bizlerde Nakba (büyük felaket) günü olarak kabul ediyoruz. İsrail işgal ve zulmüne karşı tavrımızı her platformda dillendireceğimizi, bu konuda kamuoyu oluşturmaya devam edeceğimizi ve Filistin halkına maddi-manevi desteğimizi sürdüreceğimize dair ahid yenilemek üzere burada olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

FİLİSTİNE ÖZGÜRLÜK İNİSİYATİFİ

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2011-05-16