GAZZE DEKİ AMBARGO SOYKIRIM GİRİŞİMİDİR
23.01.2008/Ankara

GAZZE'DEKİ AMBARGO SOYKIRIM GİRİŞİMİDİR

Bugün burada sadece İsrail'i değil, Mısır hükümetini de protesto etmek için toplandık. Aslında Mısır Büyükelçiliği önünde de bir protesto eylemi yapmamız gerekirdi ancak; Mısır hükümetinin politikası terör örgütü İsrail'in politikasıyla aynı olunca bizlerde buraya İsrail Büyükelçiliği önüne geldik.

Dünyanın en büyük terör örgütü olan İsrail, Müslüman dünyanın kalbine bir hançer gibi sokulduğu 60 yıldan beri genç, yaşlı, çoluk çocuk, kadın erkek ayırt etmeden 'kanla beslenmeye' devam ediyor. Siyonizm uğruna, dünyayı ateşe vermekten çekinmeyecek lanetli uygulamalara, her türlü insanlık suçuna gözünü kırpmadan imza atan İsrail, dünyadaki en büyük destekçisi Amerika ve bölgedeki destekçileri Türkiye, Mısır ve diğer ülkeler sayesinde katliam politikalarını vahşice sürdürecek cesareti kendinde buluyor.

Bugüne kadar on binlerce Filistinli'nin kanını döken Siyonist rejim, Filistin halkının meşru temsilcisi Hamas'ın kontrolündeki Gazze'yi 8 aydır kuşatma altında tutuyor. 2 milyon Filistinli'nin yaşadığı Gazze'de insanlar en basit ihtiyaçlarını dahi temin edemez durumdalar. Elektriği kesilen şehrin hastaneleri, acil müdahale servisleri ve su dağıtım şebekesi ciddi tehdit altında. Bu ambargo 'soykırım girişimi' olarak kabul edilmesi gereken ve sorumlularından mutlaka uluslar arası arenada hesap sorulması gereken bir uygulamadır.

İsrail Gazze'deki 2 milyon Filistinliyi topyekün 'sessiz ölüme' mahkûm ederken, Gazze'ye sınırı bulunan Mısır Hükümeti de ambargoyu İsrail'den farksız bir şekilde sürdürüyor. Son olarak Salı günü Gazze'ye yönelik ablukayı protesto eden ve hastalarının tedavisi için ülke dışına çıkmak isteyen kadınlara karşı Mısır güvenlik güçleri şiddet kullandı ve 60 kadar kadının yaralanmasına sebep oldu. Gazze'deki Filistinli vatandaşlara her türlü yardımı yapması gereken, bu konuda herhangi bir engel, yasak ya da sözleşmesi bulunmayan Mısır hükümetinin bu tavrı İsrail politikalarından farksızdır.

Bizler bu insanlık dışı saldırılar ve uygulamalar karşısında Gazze'deki, Filistin'deki kardeşlerimizin yanlarındayız. Soykırım girişimi olarak kabul edilebilecek bu insanlık suçuna sessiz kalmayacağız. Bu sebeple öncelikle 1,5 milyar müslüman alemini, ve vicdan sahibi herkesi Filistinlilere yardıma çağırıyoruz. 2008 yılını Filistin halkı için dayanışma ve yardımlaşma yılı ilan edelim. Zulme dur diyecek bir çığlık atalım. İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'i 'barış elçisi' sıfatıyla törenlerle karşılayanları ve TBMM'de ayakta alkışlayanları da unutmadan; sizleri İsrail terörü karşısındaki sessizliği bozmak için dayanışma ve kardeşlik bilincini canlı tutalım.

MAZLUMDER

Ankara Şube Başkanı Ümit Mert

İsrail Büyükelçiliği önünde yapılan protesto eylemine, Esder Başkanı Mahmut Çelikus, Sağlık-iş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, İHH Ankara temsilcisi Mustafa Sinan, Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Üstün Bol ve Müsiad Ankara Şubesinden Rıfat Yörük ve çok sayıda eylemci destek verdi. Eylem sonunda İsrail terörüne karşı dünyadaki sessizliği protesto etmek için bir dakika boyunca düdüklü protesto yapıldı. Eylemciler Katil İsrail Ortadoğu'dan defol, Filistin Halkı yalnız değildir şeklinde sloğan attılar.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2008-01-23