GÖSTERİ HAKKINA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ
 MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı Mehmet Can ÇAĞLAYAN, son 10 yılı tecrit altında olmak üzere, 14 yıldır hukuksuzca cezaevinde tutuklu bulunan 28 Şubat mağdurlarından Salih MİRZABEYOĞLU’nun doğum günü münasebetiyle 9 Mayıs 2013 tarihinde Bolu F tipi cezaevi önünde bu hukuksuzluğu protesto etmek isteyen vatandaşlara, güvenlik güçleri tarafından orantısız güç kullanılmasına karşılık bir basın açıklaması yapmıştır.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

Son 10 yılı tecrit altında olmak üzere, 14 yıldır hukuksuzca cezaevinde tutuklu bulunan 28 Şubat mağdurlarından Salih MİRZABEYOĞLU’nun doğum günü münasebetiyle 9 Mayıs 2013 tarihinde Bolu F tipi cezaevi önünde bu hukuksuzluğu protesto etmek isteyen vatandaşlara, güvenlik güçleri tarafından orantısız güç kullanılmıştır.

Aralarında bebeklerin, çocukların ve yaşlıların olmasına aldırış etmeksizin biber gazı, tazyikli su kullanmak ve eylem yapmak isteyen vatandaşları coplamak sureti ile sert müdahalede bulunan güvenlik güçleri, 30 kişilik gurupta yer alan 17 kişiyi de gözaltına almıştır.

Tamamen sivil ve şiddet barındırmayan bir eyleme bu tarz bir müdahale, bireylerin en temel hakkı olan “eleştiri hakkı” noktasında kaygı vericidir.

Devlet, sorunları güvenlik odaklı çözme alışkanlığından vazgeçmelidir. Devlet eğer bir sorun arıyorsa Bolu Cezaevi önünde eylem yapan göstericilerin taleplerinde değil onları oraya getiren neden olan; Salih MİRZABEYOĞLU’nun hukuksuzca tecrit altında bulunduruyor olmasında aramalıdır.

MAZLUMDER olarak, bu müdahaleyi şiddetle kınıyor, müdahaleye maruz kalan eylemcilere geçmiş olsun diyerek, bu konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Mehmet Can ÇAĞLAYAN

MAZLUMDER ANKARA ŞUBE BAŞKANI