HDP PM Üyesi Ahmet KARATAŞ’a Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal04.11.2014 günü Hdp Meclis üyesi Ahmet KARATAŞ'a yapılan saldırıya ilişkin basın açıklaması yapmıştır.

Ahmet KARATAŞ’a Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz

HDP Parti Meclisi üyesi Ahmet KARATAŞ 04.11.2014 günü sabahın erken saatinde partinin Ankara il başkanlığı olarak kullanılan apartman dairesinde yalnız iken bıçaklı saldırıya uğramış ve tesadüfen binada olanların yardımıyla hastaneye kaldırılmıştır. Hayati tehlikeyi atlatan Ahmet KARATAŞ’a, ailesine ve partililere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırganın en kısa sürede yakalanmış olmasını önemli buluyoruz. Saldırının arkasındaki kişi(ler) ve saikler en kısa sürede ortaya çıkarılmalıdır. Bu ve benzeri saldırıları demokratik siyasetin kanallarını tıkamak ve şiddetin karanlık günlerine yeniden dönmek isteyenlerin sinyalleri olarak görüyoruz.
Son günlerde büyük bir sertlik içinde geçen siyasal tartışmaların taraflarını, durumdan vazife çıkarmak isteyen veya vazifelendirilmeyi bekleyen kem heveslilere fırsat vermeyecek sükûnet, nezaket ve mesuliyet içinde bir üslup takınmaya davet ederiz.

Ahmet Faruk ÜNSAL

MAZLUMDER Genel Başkanı