11.02.2008/Ankara

MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı Ümit Mert; İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın Türkiye'ye davet edilmesi ile ilgili aşağıdaki açıklamayı yapmıştır.

"İSRAİL İLE YAPILAN TÜM ANLAŞMALAR FESHEDİLEREK ANKARA BÜYÜKELÇİSİ GERİ GÖNDERİLMELİDİR"

İşgal ettiği Filistin topraklarını kan gölüne çeviren terör devleti İsrail'in Savunma Bakanı Ehud Barak'ın Türkiye'ye davet edilmesi yarım asırdan daha fazla süredir Filistin'de akıtılan Müslüman kanını ülkemize bulaştırma çabasından başka bir şey değildir. Gazze'de soykırım girişimi olarak kabul edilmesi gereken ambargo devam ederken, onlarca Filistinli milletvekili İsrail hapishanelerindeyken, daha dün İsrail Parlamentosu'nda milletvekili sıfatını taşıyan birisi Filistin halkının oyları ile seçtiği meşru Başbakanı İsmail Haniye'ye suikast yapılmasını savunurken; Ehud Barak'ın Türkiye'de başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere, Başbakan ve Genel Kurmay Başkanı tarafından en üst düzeyde kabul görecek olması kelimenin tam anlamıyla aymazlıktır.

17 yaşında girdiği terör devletinin silahlı kanadında bugüne kadar sayısız cinayete imza atan, katliam emirleri veren Ehud Barak'ın gelişiyle yüzmilyonlarca dolarlık silah anlaşmaları yapılacağına dair söylentiler var. İsrail silah firmalarını bu anlaşmaların ayakta tuttuğu kuşku götürmeyen bir gerçekken, Filistin'de akan kanın durması için çalışması gereken hükümet, İsrail'le kurulan bu sıcak dostluğu nasıl açıklayabilir? Türkiye'ye yönelik terör eylemlerini desteklediği devlet makamlarınca tespit edilen, kanlı ideolojisi olan Arz-ı Mê'vud idealinin Türkiye topraklarını da içine aldığını inkar etmeyen İsrail'le terör pazarlığı mı yapılacak? Dünyanın en büyük terör örgütü İsrail değil mi? Yüzyıllardır bu coğrafyada yaşayan Kürt kökenli vatandaşlarımızın PKK eylemleri bahanesiyle boşaltmak zorunda bırakıldıkları 4000 köyün büyük kısmının Arz-ı Mev'ud sınırları içinde olması tesadüf müdür? Bugüne kadar İsrail'le yapılan gizli-açık tüm anlaşmalar kamuoyuyla paylaşılmalıdır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümeti, Filistin topraklarının tamamı işgalden kurtuluncaya, Siyonist ideolojiden vazgeçinceye kadar İsraille kurduğu tüm askeri, diplomatik ve ekonomik ilişkilerini askıya almalıdır. Çünkü İsraille kurulan bu gayri-meşru ilişkinin "benzeşmeye" sebep olma tehlikesi vardır. Yapılan anlaşmalar derhal fesh edilmeli ve İsrail'in Ankara'daki büyükelçisi geri göndermelidir. Silah anlaşmaları yapılarak sağlanacak bir barış yoktur. Başta Filistin ve Lübnan olmak bütün bölge halkının güvenliğini tehdit eden İsrail'e karşı uluslar arası arena da etkin yaptırımlar uygulanmalıdır.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği

Ankara Şube Başkanı Ümit MERT