KAYIPLARA İLİŞKİN İDDİALAR SORUŞTURULMALIDIR

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işinden atıldıktan sonra ortadan kaybolan ve ailesinin iddiasıyla kendisinden Şubat ayından beri haber alınamayan fizyoterapist Mustafa Yılmaz'ın dün Karapürçek polis karakolunda olduğu ailesine bildirildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) döneminde çıkarılan KHK’larla işinden ihraç edilen altı kişi, Şubat 2019’da Ankara'da ortadan kaybolmuştu. Ailelerinin, avukatlarının ve sivil toplum örgütlerinin benzer şekilde siyah transporter tarafından kaçırıldığını öne sürdüğü bu kişilerden ; Yasin Ugan, Özgür Kaya, Erkan Irmak ve Salim Zeybek 28 Temmuz’da Ankara Terörle Mücadele Şubesi’nde gözaltında oldukları kamuoyuna duyurulmuştu.

Şubat 2019 tarihinde kayıp olan altı kişiden Gökhan Türkmen'e ise henüz ulaşılamadığı ailesince basına bildirilmişti.

Hukuk devletinin gereği olarak her vatandaşın adil yargılanma hakkı vardır. Yargılama süreçlerinde gözaltı süreleri kanunlarla düzenlenmiştir. Haklarında çeşitli suçlamalar bulunan bu kişilerin 90'ların hukuki düzenden uzak, insan hakları ihlallerinin sıradanlaştığı görüntüleri akıllara getiren transporter ile kaçırıldıkları, güvenlik güçleri tarafından kayıtsız alıkonuldukları iddiaları, kayıp oldukları dönemde nerede oldukları, kim tarafından alıkonuldukları gibi hususlar etkin bir soruşturma ile ortaya çıkarılarak kamuoyunu tatmin edecek açıklama yapılmalıdır.
Ayrıca, kendisine ulaşılamayan Gökhan Türkmen'in durumu, nerede olduğu en kısa sürede ortaya çıkarılmalıdır.

MAZLUMDER ANKARA ŞUBESİ

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2019-10-22