Kutuplaşma ve Dezenformasyon Toplumu Çürütüyor

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde gençler arasında çıkan bir kavgada bir gencimizi kaybettik.

Acılı ailesine buradan başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Mazlumder olarak Maktulün Babası Nihat Çakan'a taziye ziyaretinde bulunduk. Nihat Çakan, Mazlumder heyetimize olayla ilgili olarak;  “Namaz vaktine az vardı, oğlum abdest aldı, o arada arkadaşı aradı; hemen dönerim diyerek aşağıya indi. Ezan okunurken yüksek sesle müzik dinleyen üç kişiyi uyarması üzerine aralarında tartışma çıkıyor, tartışma kavgaya dönüşüyor ve kavgada bıçaklanıyor.” şeklinde açıklamada bulundu.

Hayatını kaybeden Barış Çakan'la ilgili olarak bazı medya organlarında ve sosyal medyada bir takım kişi ve kuruluşlar tarafından dezenformasyon yapılarak “Kürtçe müzik dinleyen genç öldürüldü” şeklinde haber ve paylaşımlar yer aldı ve bu haber hızlı bir şekilde yayıldı. Son zamanlarda; medyada organlarında ve özellikle sosyal medyada, yaşanan her hadisenin, doğrulanmayan bilgilerle siyasi ve ideolojik zemine çekilmesine üzülerek sık sık şahit oluyoruz. Bu tür yanlış haberlerin toplumda çatışma çıkarmak ve bloklaşmaya neden olmak isteyenlere hizmet ettiğini görmekteyiz.

Medyada ve sosyal medyada yaşanan bu ideolojik savaş, daha çok yaşadıkları olayın acısını henüz atlatamayan aileleri üzüyor ve onlara zarar veriyor.

Toplumda yükselen kutuplaşmadan ve  bilgi dezenformasyonundan büyük kaygı duyduğumuzu buradan yetkililer ve kamuoyu ile paylaşmak istiyor ve herkesi sağduyuya , aklı selime davet ediyoruz .

MAZLUMDER ANKARA ŞUBESİ

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2020-06-03