MAZLUMDER Ankara Şube'den Dünya Kudüs Günü Eylemi

MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı Mehmet Can ÇAĞLAYAN Dünya Kudüs günü münasebetiyle israil konut evi önünde açıklama yaptı. Açıklamanın ardından çok sayıda katılımcıyla birlikte iftar yapıldı.

Bugün günlerden Kudüs!

İran İslam İnkılabı'nın ardından merhum İmam Humeyni tarafından Ramazan ayının son cuması Dünya Kudüs Günü olarak ilan edilmiştir. Bizler de bu gün vesilesiyle burada toplanmış bulunuyoruz.

Günümüzde özelde Ortadoğu genelde ise bütün İslam dünyası emperyalizmin ve onun gayri meşru çocuğu siyonizmin tasallutu altındadır. Amerika Birleşik Devletleri'nin başını çektiği Batı emperyalizmi ifsad eden, onursuzlaştıran, dönüştüren, yıkan ve bozan yapısıyla bütün bölgemizi tehdit etmektedir.

Bugün Suriye alev alev yanmaya devam etmekte, dört parçasıyla tüm Kürdistan'da mazlumiyet sürmekte, Afganistan'da  işgal varlığını korumakta, Mısır'da müslümanlar darbecilerin karşısında hatrı sayılır bir direniş sergilemekte, Irak'ın 2008'den sonraki en kanlı dönemini geçirdiği söylenmekte, Arakan'da, Patani'de,Doğu Türkistan’da, Özbekistan’da ve İsrailin Diktatörlük yönetiminde etkili olduğu Azerbeycanda  ve daha sayamadığımız bir çok müslüman coğrafyada zulüm kol gezmeye devam etmektedir.

Bütün bunların yanında Kudüs ve Filistin 1948'den beri siyonist devletin işgali altında bulunmaktadır. Gazze 2006'dan beri ölümcül bir ambargoya tabi tutulmakta, İslamî Direniş'in bu ambargoyu hafifletmek için Mısır'a açtığı tüneller de Mısır yönetimi tarafından bir bir yıkılmaktadır. Hele Mısır'da darbecilerin yönetimi ele almasının ardından tünellerin yıkımı fevkalade hızlanmış, Refah Sınır Kapısı'ndan geçişler insanî bir felakete kapı aralayacak kadar kısıtlanmıştır. Bir yandan yeni yerleşim bölgeleri yapılmaya devam edilmekte, Filistinliler kendi ülkelerinden uluslararası hukuka aykırı olarak sürgün edilmekte öte yandan Gazze'nin izolasyonu devam etmekte, 360 km2'lik bir toprak parçasında çoğu mülteci 1.5 milyon insan temel maddelerden dahi yoksun bırakılmalarına rağmen yaşamaya çalışmaktadır. Bunların üstüne yedi milyon Filistinlinin hala mülteci olduğunu da eklemek gerekir. Siyonist devlet ise mevcut ekonomi bakanının 'Filistinlilerin esir alınmamasını ve öldürülmesini' teklif edip 'kendisinin çok Arap öldürdüğünü' iftihar ederek söyleyebileceği kadar küstahça uluslararası hukuku hiçe saymaya ve nefret suçu işlemeye devam etmektedir.

Kudüs 88 yıllık haçlı işgalini ve 65 yıllık siyonist işgali saymazsak farklı din ve kültürlerin bir arada nasıl yaşayabileceğinin tebellür ettiği dünya tarihinin en kıymetli şehirlerinden biridir. Kudüs'ün yüzyıllarca iftiharla taşıdığı kendisine barış yurdu denmesini hak ettiren çok kültürlü yapısı bugün siyonist işgal kuvvetleri tarafından hunharca tarumar edilmekte, şehir tek bir kültür ve dinden ibaret hale getirilmek istenmektedir. Genelde bütün Filistin'in özeldeyse Kudüs'ün demografik yapısı 1949 tarihli Cenevre Sözleşmesi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 446 sayılı kararı başta olmak üzere pek çok kararına aykırı olmasına rağmen ve İsrail tarafından sistematik bir değişikliğe tabi tutulmakta, müslüman nüfus şehirden uzaklaşmaya zorlanmakta, işgal edilmiş Kudüs'te Yahudilere mahsus yeni yerleşimler inşa edilmektedir. 2000 yılından beri kazı çalışmaları bahane edilerek şehrin en kıymetli yapılarından ve insanlığın ortak kültürel mirası olan Mescid-i Aksa'nın adeta altı oyulmaktadır.

Kudüs adaletin, birlikte yaşamanın, hakkın, barışın ve sabrın sembolüdür. Kudüs zulme karşı direniştir. Kudüs insanlık için özgürlük ve onur bayrağıdır. Vahdet ve birlik çağrısıdır.

Kudüs tarihin gördüğü en ahlaksız işgallerden birinin altında olmasıyla askeri, ekonomik yahut kültürel olarak işgal altında olan bölgemizin ortak sorununu temsil etmekle kalmaz. Kudüs bizlere bu soruna karşı nasıl mücadele etmemiz gerektiğini de öğretir. Zalimleri, müstekbirleri, işgalcileri, emperyalizm ve siyonizmi ancak dik durarak, mücadele ederek, direnerek geriletebileceğimizi ve mağlup edebileceğimizi anlatır.

Bizler de Mazlumder Ankara Şube ve Ankaralı müslümanlar olarak özgür bir Kudüs'te buluşacağımız günü hasretle beklediğimizi ve bu güne erişmek için mücadelemizi yükselterek sürdüreceğimizi buradan ilan ediyoruz.

Katılımlarınız için teşekkür ederiz.

Mehmet Can ÇAĞLAYAN

MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı