MAZLUMDER CEZAEVİ KOMİSYONU 1. TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

MAZLUMDER Cezaevi Komisyonu olarak 1.sini gerçekleştirdiğimiz toplantımızda Türkiye'de Cezaevleri konusunda çalışmalar yapmış Av. Kaya KARTAL konuşmacılığında "Türkiye'de Ceza Hukuku ve Mevcut Sistemde Cezaevlerinin Pozisyonu " konulu bir söyleşi gerçekleştirdik

Adil yargılanma hakkı, engelli ve hasta tutuklular, tecrit, yer değiştirme taleplerinin mevcut ceza sistemindeki zorluğundan Kartal, suçun şahsiliği ilkesine vurguda bulunarak onarıcı adalet sistemini talep ettiklerini belirtti.

MAZLUMDER GYK Cezaevi Komisyonu başkanı Kartal, İstanbul şubede düzenli olarak cezaevi söyleşileri yaptıklarını ve katılım konusunda bir sınırlandırma bulundurulmaksızın Adil yargılanma hakkı ellerinden alınmış ve hak ihlaline uğramış kişilerin hayat hikâyelerini herkezin dinlemesi gerektiğini vurguladı.

Son olarak Cezaevi Komisyonundaki arkadaşlara Tecrit’e engel olmak için bir bayram tebriği dahi olsa Cezaevlerindeki insanları unutmamalarını gelen cezaevlerinden gelen mektupları tarihe tanıklık etmesi açısından kitaplaştırmaları tavsiye etti.

Soru cevap kısmına geçmeden komisyon üyelerinden Mevlüt UĞURLU, Necip Fazıl KISAKÜREK’İN Zindandan Mehmet’e Mektup şiirini okudu.

Zindan iki hece Mehmed'im lafta!
Baba katiliyle baban bir safta!
Bir de geri adam boynunda yafta.
Halimi düşünüp yanma Mehmed' im!
Kavuşmak mı?  Belki Daha ölmedim!

Ardından Cezaevi komisyonu bir sonraki toplantıda görüşmek üzere söyleyişini tamamladı.

MAZLUMDER Ankara Şube Basın Bürosu

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2013-12-23