MAZLUMDER ''İnsan Hakları Akademisi Grubu'' 5. Toplantısını Gerçekleştirdi

MAZLUMDER İnsan Hakları Akademisi olarak 5.sini gerçekleştirdiğimiz toplantımızda Türkiye'de Alevilik konusunda hatırı sayılır çalışmalar yapmış Dr. Necdet Subaşı'nın konuşmacılığında "Türkiye'de Alevilik Bağlamında Dini Ayrımcılık" konulu bir söyleşi gerçekleştirdik.

Alevilik tanımlaması yaparken toplumun farklı noktalarını baz alan Subaşı, konuşmasına Türkiye'de var olan Aleviliğin tarihi, kültürel, geleneksel, dini ve siyasi çıkış noktalarının olduğundan bahsederek "Hangi Alevilik?" sorusuna cevap verme noktasına vurgu yaptı.

Daha çok günümüz ve yakın tarihten örneklerle Aleviliğin farklı kesimlerinin kendi içinde sahip olduğu ve dıştan maruz kaldığı sorunları kısaca belirtti. Toplumun her kesiminden Sünni ve Alevi insanları bir araya getiren 10'u aşkın çalıstayların yapılması sürecinin zorluklarla dolu olsa da, bu çalıştayların meyvelerinin, konuşarak anlaşmanın da mümkün olduğunun bir göstergesi olduğunu söyleyen Subaşı, Alevi kimliğin gerçekliğinden uzaklaşmaması için, bu kimliğin tanımlanmasının Alevilerde yapılması gerektiğinin elzem olduğunu belirtti ve soru cevaplarla bu haftaki söyleşimizi tamamlamış olduk.

MAZLUMDER Basın Bürosu

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2013-12-04