MAZLUMDER’den Ankara Adliyesi önünde eylem: Katilleri protesto edenler değil, katiller yargılansın!

MAZLUMDER Ankara Şubesi, Siyonist Büyükelçilik Konutu’nu taşladıkları iddiasıyla haklarında yargılama süreci başlatılan ve aralarında MAZLUMDER Ankara Şubesi önceki dönem başkanı Mehmet Can Çağlayan’ın da bulunduğu dört kişi için duruşmanın yapılacağı Ankara Adliyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Topluluk adına MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı Abdurrahman Ünlü’nün okuduğu basın açıklamasında, anayasa ile güvence altına alınmış olan temel hak ve özgürlüklerin kolluğun insafına terk edilmesinin, devletin kendini reddetmesi olduğu vurgulanırken “katliamlar devam ederken katliamcılara tepkilerini dile getiren, silahsız ve saldırısız olarak kanunların suç saymadığı amaçlarla barışçıl nitelikte yapılan kitlesel gösterilerden birkaç kurban seçilerek yargılama yapılması kabul edilebilir değildir.” ifadelerine yer verildi.

“Taş attıkları gerekçesiyle yargılananları savunmak insanlığın onurunu korumaktır.”

Siyonist rejimin bir taraftan Filistin’de katliamlara devam ederken, diğer taraftan Filistin’e insani yardım amacıyla yola çıkan gemilere yönelik gösterdiği baskı ve engellemelerle gayri-insani ve gayri-hukuki yöntemlere başvurduğunu belirten Ünlü, “Özgürlük ve barış arayışlarını, umutları yok eden terör devletine karşı, Filistin direnişinin simgesel anlamı olan taş atma eylemini gerçekleştirdiklerinden dolayı yargılananları savunmak insanlığın onurunu korumaktır.” dedi.

Ünlü, İç Güvenlik Paketi’ne de dikkat çekerek kolluk kuvvetlerine verilen geniş yetkilere karşılık bu paketin, temel hak ve özgürlüklere ciddi sınırlandırmalar getirdiğinin de altını çizdi.

“Siyonist rejimle kurulan diplomatik, ekonomik, siyasi ve askeri bütün ilişkiler derhal kesilmelidir!”

MAZLUMDER adına yetkililere; ifade özgürlüğü, toplantı ve gösteri hakkını kullanan bireylerin bu haklarını sınırlandıran, bu haklarının ihlal edilmesine sebep olan düzenlemelerin bir an önce kaldırılması çağrısını yapan Ünlü, “Siyonist rejimle kurulan diplomatik, ekonomik, siyasi ve askeri bütün ilişkileri derhal kesmeleri yönündeki çağrımızı yineliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Kazanan katliamcı Siyonizm değil, siyonizme ve küresel dünya sistemine karşı direnen halklar olacaktır!”

Filistin halkının yanında yer aldığını söyleyen Türkiye Cumhuriyeti’nin, söylemlerinde olduğu gibi reel politikada da Filistin halkının yanında olması gerektiğini ifade eden Ünlü, “mahkemelerde katilleri protesto edenler değil bizzat katiller yargılanmalıdır”, diyerek “Kazanan katliamcı Siyonizm değil siyonizme ve küresel dünya sistemine karşı direnen halklar olacaktır!” sözleriyle açıklamasına son verdi.

Eylemde ‘Protestocular Değil Katiller Yargılansın!’ yazılı pankart taşınırken, eylem boyunca ‘Protesto Hakkı Engellenemez!’, ‘Yemin Olsun ki Siyonistler Cehennemi Dünyada Görecekler!’, Yaşasın Filistin Dayanışmamız’, ‘İşbirlikçi Siyaset Hesap Verecek!’, ‘Direnişi Değil Katilleri Yargıla!’ ve ‘Siyonistler Yenilecek, Direnen Filistin Kazanacak!’ sloganları atıldı.

Basın açıklamasının ardından eyleme katılanlar, duruşması görülecek arkadaşlarıyla dayanışmak için insan hakları gözlemcisi olarak duruşmaya katıldılar. Ankara Adliyesi 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma Kasım ayına ertelendi.

Açıklama metni için tıklayınız.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2015-07-10