Mazlumder’den Mısır’daki Katliam için Elçilik Önünde Adalet Nöbeti

Mısır’daki darbecilerin 14 Ağustos 2013’te kendilerini protesto eden sivil halkın üzerine ateş ederek yüzlerce insanı katletmesi üzerine MAZLUMDER yöneticileri, üye ve gönüllüleri ile beraber önünde Adalet Nöbeti tuttu.

MAZLUMDER Ankara Şubesi’nin Mısır’daki darbecilerin finansörlüğünü yapan Suudi Arabistan’ın büyükelçiliği önünde yaptığı sabahlama eylemine MAZLUMDER Genel Merkez yöneticileri ile beraber  STK temsilcileri ve üyeleri de destek verdi.

MISIR İÇİN BİR MUM DA SEN YAK! sloganıyla yapılan eylemde destek veren katılımcılar, eylem yeri olan elçilik önünde sabaha kadar mum yaktılar. Sabaha kadar dua edip, Kur’an dinlenen eylem, sabah topluca kılınan namazdan sonra yapılan basın açıklaması ile son buldu. MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk ÜNSAL imzalı açıklamayı, ÜNSAL adına MAZLUMDER GYK Üyesi Üzeyir YİĞİT okudu.

Barışçı Gösterilerle İradelerine Sahip Çıkan Mısır Halkı Katliamlarla Susturulamayacak!

Mısır’ın seçilmiş tek cumhurbaşkanı olan Mursi’nin ABD, İsrail, Suud ortak yapımı olan darbe ile devrilmesinden bu yana, Nahda ve Adeviye meydanlarında toplanan halk birbuçuk aydır şiddetten özenle kaçınarak iradelerine sahip çıkıyor ama defalarca katliamlara maruz kaldıkları gibi, bu sabah da yüzlerce kişinin öldüğü binlerce kişinin yaralandığı bir vahşi saldırıya maruz kaldılar.

Dünya olan bitene sadece sessiz kalmayıp, aynı zamanda ABD ve AB gibi herkese “demokrasi “ pazarlayan büyük ülkeler eliyle katliama destek veriyor. İslam İşbirliği Teşkilatı ise etkili üyeleri olan Suud, Katar ve Körfez emirlikleri eliyle İsrail’in güvenliğini esas alan bu lanetli darbeye işbirliği yaptığı için darbeye karşı etkin olarak ses çıkaramadığı gibi, darbenin sonuçları olan katliamlara da göz yumuyor.

Batılı ülkeler, 1991de Cezayir’de FIS’in seçimleri kazanmasından bu yana alışkanlık haline getirdikleri bir çifte standart olarak, her fırsatta kötüledikleri darbeleri, İslam dünyası söz konusu olunca utanmaz bir ikiyüzlülükle destekliyorlar. Bundan amaç iktidarın barışçı yöntemlerle el değiştirmesine imkân tanımayarak, belirli bir siyasi görüşü şiddete sevk etmek, kriminalize etmek, direnişin silaha yönelmesi halinde ise açıktan şiddet kullanarak yok etmek ahlaksızlığıdır.

Mısır halkı protestolar boyunca şiddetten özenle kaçınarak bu senaryoyu boşa çıkaran bir akıl, irfan ve sabır göstermiştir. Mısır halkı, BM, AB ve İİT gibi uluslar arası yapıların Mısır darbesinde mağdurdan yana açıktan taraf tutmayarak darbeci zalimleri desteklemeleri sonunda maruz bırakıldıkları yalnızlık çemberini sokaklarda kurdukları silahsız direniş siperleri ile parçalayacak ve herkese hukuk ve iradeye sahip çıkma dersi verecektir. Sivil silahsız kişilere karşı hedef gözetmeksizin silah kullanmak ve katliam yapmak gerek BM’nin kabul ettiği sözleşme ve anlaşmalara göre, gerekse TCK hükümlerine göre İNSANLIĞA KARŞI SUÇ niteliğindedir.  BM, üzerine düşmüş olan katliama rıza gölgesinden kurtulmak, problem çözebilme potansiyelini göstermek ve fuzuliye düşmemek için tıpkı Mloşeviç’i, Kraciç’i, Mladiç’i olduğu gibi Sisi ve darbeci şefleri de uluslar arası mahkemede yargılamalıdır.

MAZLUMDER olarak, TCK Md 13’e göre, insanlığa karşı işlenmiş olan suçlarda evrensel yargı yetkisine sahip olan Türkiye mahkemelerini göreve çağırmış, Sisi ve darbeci şefleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştuk. Bu kapsamda, Adalet Bakanı’nı TCK’nın 13. maddesine göre ilgili Mahkemeye yetki vermesi için,  görevini yapmaya davet ediyoruz.

ABD, İsrail, Suud destekli katiller eliyle Mısırlı kardeşlerimizin uğradıkları vahşi katliamı lanetliyor, katledilen kardeşlerimize rahmet, yaralılara şifa, direnişçilere sabır, irfan, istikamet ve başarı temenni ediyoruz.

Ahmet Faruk ÜNSAL

MAZLUMDER Genel Başkanı