MAZLUMDER’den Salih Mirzabeyoğlu İçin,Adalet Nöbetine Destek

MAZLUMDER, Adalet Nöbetine Destek Verdi

MAZLUMDER heyeti, Bolu’da bulunan F tipi cezaevi önüne giderek, Salih Mirzabeyoğlu’na Özgürlük ve 28 Şubat Yargı Kararlarının iptali istemiyle 09.07.2013 tarihinden itibaren, kamp kurarak nöbet bekleyen Gaye Fikir Platformu üyeleri ile beraber ortak iftar yaptı.

Aralarında MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk ÜNSAL, Ankara Şube Başkanı Mehmet Can ÇAĞLAYAN' veMAZLUMDER in diğer yönetici ve gönüllülerinden oluşan heyet üyeleri, orada Adalet Nöbetinde bulunanlara destek mesajlarını ilettikten sonra, Salih Mirzabeyoğlu’na ulaştırılmak üzere ziyaretçilerin duygu ve düşüncelerini paylaştığı deftere yazı yazdılar.

MAZLUMDER, 28 Şubat Yargı Kararlarının İptali için kısa bir süre önce, Türkiye genelinde bulunan bütün şubeleri ile beraber bir kampanya yürütmüş, bu kampanya çerçevesinde, 28 Şubat sürecinde tutuklanan insanlarla beraber, Salih MİRZABEYOĞLU’nun da serbest bırakılması talebinde bulunmuştu.

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk ÜNSAL ise, “Normalleşen Türkiye'de darbecilerden yargı önünde hesap sorulurken, onların baskısıyla verilen siyasi kararların devam etmesinin büyük bir çelişki olduğu” belirtilerek "Bu kararlar ile mağdur edilenlerin hakları iade edilmelidir. 1998 yılında hiçbir delil yokken örgüt liderliği suçundan tutuklanarak cezaevine konulan ve ömür boyu hapse mahkum edilen Salih Mirzabeyoğlu da derhal özgürlüğüne kavuşturulmalıdır. Fikirleri ile birlikte imha edilmek istenenlerden 'özür' dilenmeli, tecrit son bulmalıdır. 28 Şubat 1997 tarihinde gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı sonrasında hukuk dışı yapılanmalar eliyle yargı kurumlarına ve sivil siyasete müdahale edilmiştir. Batı Çalışma Grubu adlı illegal oluşum tarafından kontrol ve koordine edilen yargı mensuplarının, 28 Şubat sürecinde verdiği bütün kararlar siyasi olduğundan, hukuka aykırı ve şaibelidir. Bu sebeple, binlerce insanın hayatını karartmış olan 28 Şubat sürecinin aydınlatılması ve 28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek yeniden muhakeme yolunun açılması gerekmektedir." şeklinde açıklamada bulundu..

Gaye Fikir Platformu Başkanı Fatma Parmaksız, 15 yıl önce Ramazan ayında gözaltına alınan Salih Mirzabeyoğlu, hukuksuzca gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır. Ramazan ayı boyunca oruçlu halde sorgulanan ve işkenceye maruz kalan Mirzabeyoğlu, dava sürecinde idama mahkum edilmiş ve idamın müebbet hapse çevrilmesiyle Bolu F Tipi Cezaevine gönderilmiştir. Kampımızın amacı Mirzabeyoğlu'nun 15 Ramazandır ailesinden, sevenlerinden, okurlarından, ümmetten ve milletimizden tecrit edilmesidir. Buna dikkat çekmek için ve Mirzabeyoğlu'nun Ramazan ayında alındığını, bu işkenceye yine Ramazan ayında son verilmesi gerektiğini anlatmak için buradayız.

Bu bir başlangıçtır. İleriki günlerde, çeşitli illerden katılımlar olacaktır. 30 gün boyunca burada kalacağız. Gerekli tertibatımızı yaptık, iftar ve sahurumuzu burada yapacağız." şeklinde konuştu.

Salih MİRZABEYOĞLU için özgürlük ve 28 Şubat Yargı Kararlarının İptali ile ilgili tutulan Adalet Nöbeti, Ramazan ayının sonuna kadar devam edecek.

MAZLUMDER Basın Bürosu
FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2013-07-19