MAZLUMDER’den Siteler’de dayanışma ve kardeşlik iftarı

Mazlumder Ankara Şubesi ve İlk-Der Suriyeli mültecilerin yoğun olarak yaşadığı Siteler bölgesinde bir dayanışma ve kardeşlik iftarı gerçekleştirdi. Siteler bölgesinde yaşayan halkın yoğun bir katılım gösterdiği iftarda dayanışma ve kardeşlik mesajı verildi.

Mazlumder Ankara Şubesi ve İlk-Der tarafından 50 binden fazla Suriyeli mültecinin yaşadığı Siteler bölgesinde bir “dayanışma ve kardeşlik iftarı” düzenledi. Gerek Suriyeli gerek de yerli  halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirilen iftarda dayanışma ve kardeşlik mesajı verildi.

İftar esnasında Siteler bölgesinde Suriyelilerin eğitim faaliyetlerini yürüttüğü medrese olarak bilinen okulların öğrencileri başta olmak üzere Suriyeli mültecilerin de sofranın kurulmasında ve malzemelerin paylaşılmasında yer aldığı görüldü. MAZLUMDER tarafından yapılan duyuruda, iftarın bir yardım faaliyeti olarak değil, Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilerle ve bölgede yaşayan yerli halkla dayanışmak için gerçekleştirileceği belirtilmişti.

Gültekin: Dayanışmayı ve kardeş olmayı önemsiyoruz

İftarın ardından MAZLUMDER Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Huzeyfe Gültekin yaptığı açıklamada, Suriyelilerin yoğun bir şekilde yaşadığı Siteler bölgesinde yaşayan insanlarla dayanışma içinde olmayı önemsediklerini belirtirken, “Bizler bugün burada bir yardım faaliyeti gerçekleştirmekten ziyade Suriyeli kardeşlerimizle dayanışma içinde birlikte iftarımızı açmayı, gökyüzünün altında aynı Allah’a ellerimizi açıp birlikte dua etmeyi amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen iftarda yapılan ikramların yanında katılımcıların istediği yemekleri getirerek geri kalan kişilerle paylaşmalarını da teşvik ettiklerini belirten Gültekin, “İftarda dağıtımını yaptığımız ürünlere ekonomik olarak katkı sunan kişilerden de iftara muhakkak katılmalarını istedik. Sadece para yardımında bulunulmasına rıza göstermedik. Ankara’nın diğer bölgelerinde yaşayan insanlarla Siteler bölgesindeki insanların bir sofrada buluşmasını ve aynı Allah’a dua ederek iftarlarını açmalarını çok önemli buluyoruz. Buradaki insanlar kardeşimiz. Kendimizi onlardan farklı görmüyoruz.” şeklinde konuştu.

Siteler halkı yıkımı bekliyor

Bilindiği gibi Siteler Ankara’ya gelen Suriyeli mültecilerin en çok yerleştiği birkaç bölgeden biri. Bölgede 50 bini aşkın Suriyeli, Iraklı ve Somalili mülteci yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Altındağ Belediyesi’nin aldığı karar uyarınca bölgede yer alan ve çoğunlukla mültecilerin yaşamlarını sürdürdüğü evlerin kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımına karar verilmişti. MAZLUMDER Ankara Şubesi Başkanı Abdurrahman Ünlü, Ramazan Bayramı’nın hemen ardından yıkımların başlayacağını duyuran Altındağ Belediyesi’ne yönelik yıkımların ertelenmesini talep eden bir çağrı mektubu kaleme almıştı. Siteler bölgesinde yıkım için endişe dolu bekleyiş sürüyor.

MAZLUMDER Ankara Şubesi

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2015-07-00