MAZLUMDER'den Sonuçlanan Asker Caner BAHAR Davası Özelinde Basın Toplantısı

Asker Caner Bahar ‘ın Askeri Yargı’da Süren Davasında Sanıklara Beraat

2009 yılında Kastamonu’da zorunlu askerlik uygulamasını yaptığı esnada başından silahla vurulmuş halde bulunan, ölümünün şüpheli olması nedeniyle ailesinin açtığı dava 11 Haziran 2014 tarihinde sanıklar için beraat kararı ile sonuçlandı.

Duruşmalara gözlemci olarak izleyen İHD ve MAZLUMDER, 19 Şubat 2014 tarihinde başlattığı “Askeri Yargı Kaldırılsın!” kampanyası çerçevesinde duruşmaları düzenli olarak takip ediyordu.

MAZLUMDER Ankara Şubesi yöneticileri ve Cezaevi Komisyonu üyeleri, karar duruşmasında da Asker Caner Bahar’ın babası Ramazan Bahar’ı yalnız bırakmadı. Duruşma sonrası MAZLUMDER ve İHD yöneticileri, asker babası Ramazan Baharı’nda katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, davaya ilişkin gözlemlerini paylaştı.

Basın toplantısında konuşan Ramazan Bahar, kararın kendisine sürpriz olmadığını, 6 buçuk yıldır aradığı adaleti bulamadığını, dava süresi boyunca sanıkların mahkemeye bir kez olsun dahi gelmediğini, Askeri Mahkemelerin taraflı olup mağdur olan askeri gözetmediğini belirterek, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracağını söyledi.

Toplantıda bulunan MAZLUMDER Ankara Şubesi yöneticisi Mehmet Göksu ise, bugünkü karar duruşmasında karşılaştığı manzaranın, vicdani red kararını doğruladığını söyleyerek, Zorunlu Askerlik Yasası’nın bir an önce değiştirilmesi ve Türkiye’nin Vicdani Ret hakkını bir an önce tanıması gerektiğini belirtti. Mehmet Göksu’nun ardından İHD Genel Sekreteri İsmail Poyraz, MAZLUMDER Ankara Şubesi Başkanı Mehmet Can Çağlayan, MAZLUMDER Genel Koordinatörü Nurcan Aktay ve son olarak MAZLUMDER Ankara Şubesi Başkan Yardımcısı Zeynep Naz Tatlıcıoğlu kışlalarda meydana gelen, sayısı binlerle ifade edilen kışlalardaki şüpheli ölümler, kışlaların koşulları, askerlere yönelik yapılan kötü muamele, işkenceye değinmelerinin ardından, Askeri Yargı’nın kaldırılmasına ilişkin başlattıkları kampanya çerçevesinde çalışmalarına devam edeceklerini belirttiler.

MAZLUMDER Basın Bürosu

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2014-06-12