Oruç yasağına karşı 26 haziran cuma basın açıklaması ve iftar için Çin büyükelçiliği önündeyiz, iftarlığını al sen de gel!

Doğu Türkistan’da Müslümanlara yönelik Çin zulmü devam ediyor!

Daha önce oruç yasağıyla birlikte ‘dini sembol’ olduğu gerekçesiyle uzun sakal yasağı ve dini eğitim faaliyetlerinin sınırlandırılmasıyla gündeme gelen Çin, bu sene de okullarda ve internet sitelerinde yayınladığı genelgelerle Doğu Türkistan’da öğrenci ve memurların oruç tutmalarının yasaklandığını duyurdu.

Oruç tutanlara yönelik gerçekleştirilen baskı ve tehditlerle insanların dini faaliyet haklarına engel olunmaya çalışılması, inanç özgürlüğüyle hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır.

MAZLUMDER Ankara Şubesi olarak memur ve öğrencilere orucu yasaklayan Çin zulmüne karşı 26 Haziran Cuma saat 20.00’de Çin Büyükelçiliği önünde bir basın açıklaması gerçekleştirecek, yine aynı yerde bir de iftar yapacağız.

Gerçekleştirilecek bu basın açıklaması ve iftar programına tüm üye, gönüllü ve ilgililer davetlidir.

Bu zulme seyirci kalmamak için, sen de iftarlığını al da gel!

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2015-06-23