Siyonist İşgalcilerin Ankara Temsilcisine Kınama Mektubu

Siyonist işgal güçlerinin yetkililerine,

5 Haziran 2009 tarihinde, bir önceki gün İsrail ordusunun işgal altındaki Filistin topraklarındaki Batı Şeria'nın Ürdün Vadisi bölgesinde bulunan Ras al -Ahmar'da, çoğunluğu çocuk, 130'dan fazla insandan oluşan 18 Filistinli ailenin evlerini ve hayvan barınaklarını yıktığını, İsrail ordusunun köylülerin muhtaç olduğu su depolarına ve köye su taşımakta kullandıkları traktör ve römorka el koyduğunu Uluslararası Af Örgütü 'nün(Amnesty International) UA 139/09 numaralı raporundan öğrendim.

Yine aynı rapordan Hadidiya köyünde ve çevresinde çoğunluğu çocuk, 150'den fazla insanın yıkım ve tahliye kararıyla karşı karşıya kaldığını öğrendim.

Uygulanan ayrımcı ev yıkımları ve tahliye politikalarının ve işgal güçlerinin kendi vatandaşlarının işgal edilmiş topraklara yerleşmelerinin izin verilmesinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu hatırlatarak, yasalar uluslararası standartlara getirilinceye kadar Batı Şeria'da gerçekleşen yıkım ve tahliye kararlarıyla ilgili moratoryum (erteleme kararı) çıkartmanız konusunda ısrar ediyorum.

Ras Al-Ahmar'daki yıkımı ve suya erişimin engellenmesini kınayarak, Ürdün Vadisi'ndeki Filistinli köylülere uygulanan sınırlamaların kalkması, özellikle suya, elektriğe ve diğer hayati hizmetlere erişimlerinin sağlanması ve Ürdün Vadisi içinde ve geri kalan Batı Şeria'da serbest dolaşımlarına izin verilmesini istiyorum.

Batı Şeria'daki Ürdün Vadisi'nin büyük bir bölümünün işgalci Siyonist askeri güçler tarafından "kapalı askeri bölge" ilan edilmesine istinaden, Ürdün Vadisi'nde ve diğer işgal altındaki Filistin topraklarında planlama ve inşa etme yetkisinin işgal güçlerinin otoritelerinden alınmasını ve yalnızca yerel Filistin toplumlarına verilmesini istiyorum.

MAZLUMDER Ankara Şubesi - İLKDER Adına
Özden SÖNMEZ