Türkiye’nin üzerine düşen İsrail’i protesto edenlere müdahale değil, Siyonist Rejim’le mücadele etmektir

Türkiye’nin üzerine düşen İsrail’i protesto edenlere müdahale etmek değil, Filistin’e baskı uygulayan Siyonist Rejim’le mücadele etmektir

21 Kasım Cumartesi akşamı, Ankara Arena’da Türkiye kadın basketbol takımı ile 1948 yılında devletleşerek Ortadoğu’nun ve insanlığın başına musallat olan Siyonist örgüt İsrail’e ait kadın basketbol takımı arasında dün akşam Ankara Arena’da Kadınlar Avrupa Şampiyonası grup elemeleri maçı oynanmıştır.

Karşılaşma öncesinde işgalci devlet İsrail’e ait milli marş okunduğu sırada tepki gösteren ve bu işgal örgütünü protesto eden bir grup duyarlı taraftar, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın “alın bunları” talimatıyla güvenlik güçleri tarafından darp edilerek gözaltına alınmışlardır.

Yine karşılaşma esnasında sözde İsrail bayrağının açılmasına tepki olarak başka bir grup duyarlı vatandaş tarafından “Kahrolsun İsrail, Terörist İsrail, Bebek Katili İsrail” şeklinde sloganlar atılmış, protesto amacıyla Filistin bayrakları ve “ÖZGÜR FİLİSTİN” yazılı tişörtler açılmıştır. Bu kişiler de güvenlik güçleri tarafından hiç uyarılmadan darp edilerek salonun görünmeyen arka kısmına alınmışlardır. Görgü tanıklarının ve mağdurların anlatımlarına göre salonun arka kısmında çevik kuvvet polisleri İsrail’i protesto eden kişilere karşı ağır hakaretlerde bulunmuş, bu kişileri dakikalarca darp etmiş ve ardından karakola götürmüşlerdir.

Öte yandan basına yansıyan bilgilere göre Siyonist işgal örgütüne ait kadın basketbol takımıyla birlikte Türkiye’ye 60 MOSSAD görevlisi de gelmiş; karşılaşma sırasında, öncesinde ve sonrasında yoğun güvenlik önlemleri alınmıştır. Ayrıca gözaltına alınan vatandaşların ifadelerinde kendilerine müdahalede bulunan güvenlik görevlileri arasında bahsi geçen MOSSAD ajanlarının da yer aldığı iddia edilmektedir.

Bilindiği gibi Siyonist rejimin işgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki asimilasyon, baskı ve sindirme politikalarını yeni bir aşamaya taşıdığı günlerde yaşıyoruz. Filistin Özerk Yönetimi Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre Filistinliler tarafından Kudüs İntifadası olarak isimlendirilen bu son süreçte Ekim ayından beri 18’i çocuk, 4’ü kadın toplamda 91 Filistinli hayatını kaybetti. Filistinli kaynaklar tarafından açıklanan resmi verilere göre şimdiye dek 800 kadarı çocuk olan 2 bini aşkın Filistinli Siyonist güçler tarafından tutuklandı.

Yaşanan bu gelişmelere rağmen, 10 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının Siyonist rejim askerleri tarafından şehit edildiği Mavi Marmara olayı hakkında mahkeme tarafından verilen yakalama kararı bürokraside bekletilmeye devam ediyor. Öte yandan İsrail ile Türkiye arasındaki, Siyonist Rejim Başbakanı Netanyahu’nun Perşembe günü “şaşılacak derecede iyi durumda” olduğunu ifade ettiği ticari ilişkiler ise tarihinin zirvesine çıkmış durumda. İsrail ve Türkiye arasındaki bir kadın basketbol müsabakasının bizzat Türkiye Cumhuriyet Gençlik ve Spor Bakanı tarafından izleniyor olması ise ilişkilerin seviyesi hakkında başka bir bilgi vermektedir.

Filistin’de yaşanan güncel gelişmeleri de hesaba kattığımızda, Siyonist Rejim’in katliam politikalarını eleştirmenin en temel insan haklarından olduğunu vurgulamak istiyoruz. Filistin’de koskoca bir halkın işgal ordularıyla baskı altında tutulduğu bir vasatta, yüzlerce kişiden oluşan güvenlik görevlileriyle korunan bir basketbol takımını İsrail Rejimi’ne yöneltilmiş barışçıl bir protestodan ‘korumak’ için göstericilere orantısız bir şekilde müdahale edilmesi hukuk ve insan haklarının açık ihlalidir. Türkiye’nin üzerine düşen İsrailli basketbol takımının zaten hiç sarsılmamış olan güvenliğini(!) sağlamak için İsrail Rejimi’ni protesto eden vatandaşlarını karga tulumba gözaltına almak değil, Filistin halkının can güvenliğini sağlamak için Siyonist Rejim’i uluslararası hukuk çerçevesinde baskı altına almaktır.

Bizler MAZLUMDER Ankara Şubesi olarak, Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ’ın yaşanan bu olaylar esnasında yetki ve görevi olmamasına rağmen sarf ettiği “alın bunları, alın” sözlerine bir anlam veremediğimizi belirtmek istiyoruz. Hukuka aykırı şekilde darp edilerek gözaltına alınan Filistin dostlarının eylemlerini dünyada Siyonist Rejim’i yalnızlaştırma adına atılan adımların bir parçası olarak değerlendiriyoruz. MAZLUMDER olarak, küresel emperyalizmin Ortadoğu’daki karakolu olan Siyonist örgütlenmeyi barışçıl bir biçimde protesto etmek isteyen duyarlı vatandaşlara uygulanan polis şiddetini kınadığımızı bu vesileyle tüm kamuoyuna ilan ediyoruz.

Abdurrahman ÜNLÜ
MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı