Ya adalet ya darbe

Ya 'adalet' ya 'darbe';

Ya 'onurlu bir yaşam' ya 'Faşist Laiklik'

Ya 'Kayıtsız Şartsız Millet İradesi' Ya 'Kemalist Krallık'

Yıllardır 'faşist laikçi anlayış' tarafından özelde başörtüsü takanları, genelde bütün mütedeyyin insanları sindirmeye yönelik 'psikolojik bir harp' şeklinde cereyan eden tartışmalar, Anayasa Mahkemesi'nin son kararı ile yeni bir boyut kazandı. Karar, askeri darbe sonrası hazırlanan 12 Eylül Anayasasına dayanıyor. Zarf-mazruf ilişkisi bakımından darbe anayasasından, adaletli bir karar çıkmayacağını biliyoruz; ancak darbeciler bile bu kadar fütursuzluğa cesaret edemememişlerdi.

Toplumun inançlarını, düşüncelerini ve değerlerini önemsemeyen, her türlü farklılığı baskıyla, zulümle tek tipleştirmek isteyen bu 'faşist laikçi anlayış', toplumumuzun temel kurucu unsuru olan 'din özgürlüğü'nü ortadan kaldırmaya yönelik bir 'yargı darbesine' dönüşmüştür. Hiçbir gerekçe temel hak ve özgürlüklerin ihlal edilmesinin nedeni olamaz. Onun için silahlı güçle darbe yapan çağdışı gericilere karşı nasıl tepki vermişsek, mahkemenin bu kararına karşı da aynı tepkiyi vereceğiz.

Hukukun üstünlüğüne, adalete, hakkaniyete inananlar, şaşmaması gereken adalet terazisini, oduncu kantarı gibi kullanamazlar. Millet adına karar verenler, milleti ve milletin tercihlerini yok sayamazlar. "Başörtüsünün sadece üniversitelerde serbest bırakılması' gibi son derece yetersiz bir düzenlemeye bile tahammül edemeyen bir zihniyet, ancak Hitlere, Şaron'a ilham verebilir.

Anayasa Mahkemesi aldığı kararla 'faşist laiklik' anlayışını millete dayatmak istemektedir. Millet iradesinin tecelli ettiği yer olan TBMM, mahkemenin kararı ile 'yok' sayılmıştır. Bu durumda siyasetin, seçimlerin, partilerin ve TBMM'de asılı duran "Egemenlik, Kayıtsız Şartsız Milletindir" sözünün ve hatta milletin, vatandaşın bile bir anlamı kalmamıştır.

Türkiye halkı artık bir tercihle karşı karşıyadır.

Ya 'adalet' ya 'darbe';

Ya 'onurlu bir yaşam' ya 'Faşist Laiklik'